Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Що там з новим аграрним рекордом?

Чекаємо щедрих врожаїв.

AgroNews.

Що там з новим аграрним рекордом?

Україна завершила сівбу ранніх ярих зернових культур (пшениця, ячмінь та овес) на площі 2,1 млн га і має непогану перспективу отримати добрий врожай ярих зернових

Нинішні погодні умови для цих культур можна назвати оптимальними, розповіла начальниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко пише з посиланням на businessua, портал AgroNews.

 «Торік у квітні – травні був дефіцит опадів. Це призвело до того, що Україна не отримала рекорду. Цього року умови набагато кращі», – резюмує експерт.

«В Україні є перспектива отримання хорошого врожаю ярих зернових. Майже по всій території маємо оптимальне зволоження ґрунту. Немає посухи, яка може негативно вплинути на врожай і в принципі щороку впливає. Навіть на півдні, де не було опадів, зберігається хороша перспектива для цієї групи культур», – сказала Адаменко.

До того ж погодні умови більш сприятливі, ніж у 2018-му. «Торік у квітні – травні був дефіцит опадів. Це призвело до того, що Україна не отримала рекорду. Цього року умови набагато кращі», – резюмує експерт.

Telegram Channel