Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У сусідів — чума. А на Рівненщині — нема

Головне — біобезпека!

Фото: Олександра ДУРМАНЕНКА.

У сусідів — чума. А на Рівненщині — нема

Жодного випадку захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) у області не виявили з початку року

За цей час – з січня по травень – в Україні виявили майже 20 випадків захворювання свиней на АЧС, інформує портал Радіо Трек. Таке ставалося й у сусідніх областях – Волинській, Тернопільській і Хмельницькій.

 В області зараз працюють 60 свиногосподарств, які утримують 32 000 голів.

Утім, це не означає, що області ця хвороба не загрожує, говорить заступник начальника Держпродспоживслужби у Рівненській області Олександр Костюк: «Ми не застраховані від цього захворювання. Постійно проводиться дослідження серед свійських свиней, так і серед впольованих диких. Африканська чума свиней не пішла, вона є в сусідніх областях і сусідніх країнах. Сьогодні результат аналізів може бути негативний, а післязавтра – позитивний. Ми розіслали по органам місцевого самоврядування відповідні рішення, як протидіяти чумі. Для того, аби проводити певну роботу. Основне зараз - роз’яснення та дотримання біобезпеки».

Протягом минулого року на Рівненщині було 13 випадків АЧС, а всього - 30.

В області зараз працюють 60 свиногосподарств, які утримують 32 000 голів. За останні чотири роки припинили свою діяльність 37 ферм через неможливість забезпечити біобезпеку, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Telegram Channel