Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Мініфраструктури пропонує побудувати на Закарпатті новий аеропорт

Авіаційне сполучення із відділеним горами регіоном - вкрай важлива річ.

Фото: Економічна правда

Мініфраструктури пропонує побудувати на Закарпатті новий аеропорт

Найкращим варіантом вважають Мукачеве

Міністерство інфраструктури вважає відкриття аеропорту "Ужгород" лише тимчасовим вирішенням проблеми авіасполучення із Закарпаттям.

Про це сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє Економічна правда.

"Відкриття аеропорту в Ужгороді - тимчасове вирішення. Для нас ключовим буде будівництво нового аеропорту - або в Мукачевому (найімовірніше), або в іншому місті. Але для цього потрібні гроші", - сказав він, додавши, що будівництво нового аеропорту в Закарпатті обійдеться бюджету в 2-3 млрд гривень.

Ми завжди наголошуємо, що Закарпаття не може бути територією, відрізаною від України. Воно повинно мати повноцінне дорожнє, залізничне та авіаційне сполучення.

"Ми завжди наголошуємо, що Закарпаття не може бути територією, відрізаною від України. Воно повинно мати повноцінне дорожнє, залізничне та авіаційне сполучення. Як держава, ми досягли цього і відкрили аеропорт ("Ужгород" – ЕП.). Наразі питання в тому, щоб він працював якісно", - заявив Омелян.

За його словами, для нормальної роботи аеропорту має бути проведено велику роботу на рівні області.

"Вони мають зацікавити авіакомпанії, запропонувати пасажиру продукт, щоб літаки не були порожніми, і тоді вже планувати зручні рейси", - вважає міністр інфраструктури.

Як заявив Омелян, міністерство не може "бути нянькою для всіх аеропортів". Наразі справа за переговорною позицією з боку керівництва аеропорту та керівництва області.

Як повідомлялося, авіакомпанія "Мотор Січ" із 11 травня припиняє здійснення авіарейсу "Київ-Ужгород".

Авіарейс за маршрутом "Київ – Ужгород" було запущено 15 березня. Його відкривали міністр інфраструктури Володимир Омелян та президент Петро Порошенко.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" - невеликий міжнародний аеропорт, розташований на околиці обласного центру Закарпатської області - м. Ужгорода. Аеропорт має один термінал та одну злітно-посадкову смугу завдовжки 2038 м і завширшки 40 м.

Його специфікою є те, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини, оскільки українсько-словацький державний кордон проходить на відстані 100 метрів від торця злітно-посадкової смуги.

Із червня 2016-го до березня 2019 року аеропорт "Ужгород" не приймав регулярні рейси.

Telegram Channel