Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нацпарк «Цуманська пуща» закликав волинян задирати голови догори й рахувати перелітних птахів (фото)

Любіть природу, любіть птахів!

Фото: КНПП "Цуманська пуща"

Нацпарк «Цуманська пуща» закликав волинян задирати голови догори й рахувати перелітних птахів (фото)

У другу суботу та неділю травня відзначається Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day)

У другу суботу та неділю травня відзначається Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day). Історичною передумовою установи цього Дня стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана в 1906 році. Всесвітній день мігруючих птахів проходить під егідою Конвенції по мігруючих видів (КМВ) і Африкансько-Азіатського угоди по мігруючим птахам (АЕВА). Ці обидві міжнародні угоди є частиною Екологічної програми ООН (ЮНЕП), гагадує КНПП "Цуманська пуща".

Всесвітній день мігруючих птахів був ініційований у 2006 році Угодою про збереження афро-азіатських мігруючих водно-болотних птахів у співпраці з Конвенцією про збереження мігруючих видів тварин як глобальна інформаційно-освітня кампанія, спрямована на створення сприятливих умов для мігруючих птахів та середовища їхнього проживання в усьому світі.

Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття.

Щороку велика кількість мігруючих видів птахів перетинає моря, океани, гори та пустелі під час своїх мандрівок на виживання. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття. Останнім часом чисельність мігруючих птахів, які здійснюють перельоти між Африкою, Близьким Сходом і Європою, значно скоротилася. Відзначання Всесвітнього дня мігруючих птахів — це глобальна кампанія, мета якої полягає в тому, щоб розширити знання про мігруючих птахів, їх місцях проживання та шляхах пересування. Численні заходи Дня що проходять у різних куточках Землі, закликають зберігати місця проживання мігруючих птахів по всьому світу. Будь-яка участь сприятиме успіху ції кампанії: вивчення птахів у природних умовах, навчальні програми, лекції, екскурсії, художні виставки чи громадські події.

Telegram Channel