Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Ковелі знову покажуть виставу-диптих «Несказане лишилось несказанним…»

Експериментальний театр «10 ряд 10 місце» вже добре заявив про себе.

kovelrada.gov.ua

У Ковелі знову покажуть виставу-диптих «Несказане лишилось несказанним…»

Постановка підготовлена за мотивами історичних романів відомої української письменниці та поетеси Ліни Костенко

У народному домі «Просвіта» 16 травня о 18 годині  знову покажуть виставу-диптих за мотивами історичних романів відомої української письменниці та поетеси Ліни Костенко - «Берестечко» та «Маруся Чурай» під назвою «Несказане лишилось несказанним…», інформує Ковельська міська рада.

Прем’єра постановки, презентована місцевим  експериментальним театром «10 ряд 10 місце», відбулася у грудні минулого року і отримала високу оцінку. 

На сьогодні режисер-постановник Альона Малюга-Мельникова підібрала чудову команду творчих людей різного віку та роду зайнятості. У складі театру-студії - майже 50 учасників, які хочуть розвиватись, а також робити щось значиме та корисне для свого міста та його мешканців.

Прем’єра постановки, презентована місцевим  експериментальним театром «10 ряд 10 місце», відбулася у грудні минулого року і отримала високу оцінку.  

У творчому доробку колективу - камерна постановка «Крижем» (інсценізація однойменної новели В.Гребенюка), літературно-музична моновистава «Лист у далечінь» за однойменним твором Л.Українки (відзначена першим місцем на обласному конкурсі «Мій любий краю» 2018 р.), драматична авторська композиція «Via Dolorosa України», вистава-монолог за уривком з книги Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва», вистава «Політ журавлів над нетолоченими травами», приурочена пам’яті Чорнобильської трагедії (за мотивами однойменного оповідання К.Мотрич), вистава-щоденник «Листаючи нетлінні Пам’яті сторінки…» до Дня пам’яті та примирення, вуличний перформанс-експромт «Імпровізаційні сюжети за мотивами казок та мультфільмів» спеціально для ярмарку ремесел «100 ідей для дітей» (проект ГО «Велика Ідея»), історичний перформанс та історична вистава у середньовічному стилі «Легенда про Ковель» до Дня Міста та на честь 500-річчя здобуття Ковелем грамоти Магдебурзького права, згаданий диптих за творами Ліни Костенко, дитячі інтерактивні розважальні анімаційні програми - «Welcome to Halloween-party!» і «Пригоди у День Святого Миколая», театралізована новорічна казка-квест «Новий рік у Країні Чудес або Таємниця чарівного годинника», музична комедія з інтерактивними елементами «Сорочинський ярмарок» (за мотивами однойменної повісті М.В.Гоголя). 

За такий короткий проміжок часу самодіяльні митці вже мають  різнопланову й багату афішу. Їхня майстерність, савовіддана праця й талант  достойно оцінені подяками та почесними грамотами, визнанням і захопленням глядачів.

Вхід вільний.

Telegram Channel