Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена відзначила 80-й ювілей

У святковому концерті школа вшанувала усіх викладачів, що у перед- та повоєнні роки стали сподвижниками музичної освіти Волині.

ФОТО: Луцька міська рада

Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена відзначила 80-й ювілей

У закладі відбувся святковий концерт з нагоди ювілею. На захід завітали радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, директори мистецьких шкіл міста, Польщі, випускники школи та інші поціновувачі класичної музики нашого міста.

В літописі школи є три етапи: польський, радянський та сучасний, український. Усвідомлюючи важливість для історії закладу подій 1939 року, у святковому концерті школа вшанувала свій 80-річний ювілей, як данину пам’яті усім викладачам, що у перед- та повоєнні роки стали сподвижниками музичної освіти Волині, йдеться на сайті Луцької міської ради.

За 80 років понад 6000 випускників школи отримали мистецьку освіту, близько 2000 з яких продовжили навчатись у вищих навчальних мистецьких закладах України та за кордоном.

За 80 років понад 6000 випускників школи отримали мистецьку освіту, близько 2000 з яких продовжили навчатись у вищих навчальних мистецьких закладах України та за кордоном. Серед її випускників є народні та заслужені артисти України, заслужені працівники культури, діячі мистецтва, а також відомі професори. 50 випускників і по нині працюють у Луцькій музичній школі №1.

В концерті взяли учать народний артист України, керівник Академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії Товій Рівець, заслужена артистка України Алла Опейда, заслужений артист України, соліст вокального чоловічого квартету «Акорд» Микола Палій, всесвітньо відомий композитор Володимир Рунчак, професор Київської національної музичної академії імені П.І. Чайковського Ніна Грічішкіна та доцент Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка Галина Бернадська.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва, естетичне виховання дітей, а також з нагоди 80-річчя від дня створення Луцької музичної школи №1 викладачів закладу було нагороджено почесними грамотами та оголошено подяки міського голови та  департаменту культури міської ради.

 

 

Telegram Channel