Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
А відганяти непрошених гостей він також зможе? (Відео)

Пристрій може розпізнавати різні види плодів.

AgroNews.

А відганяти непрошених гостей він також зможе? (Відео)

Ізраїльська компанія створила дрон для збору фруктів

Фірма Tevel Aerobotics Technologies представила дрон зі штучним інтелектом для збору фруктів, а також заміни іншої праці в садах, пише з посиланням на сайт Аграрії разом, портал AgroNews.

Машина Tevel об’єднує алгоритми штучного інтелекту, балансування, маневрування і сприйняття, а також механічні характеристики, датчики і потужний процесор. Машина використовує механічний кіготь для швидкого зривання фруктів з дерев по одному і складання їх у кошик на землі.

Як повідомляють розробники, фрукт при цьому зривається м’яко, «без заподіяння шкоди або подряпин». Також зазначається, що прототип Tevel може розпізнавати види фруктів за їх розміром, кольором і зрілістю, і відповідно налаштовуватися для збору конкретного врожаю.

 Також зазначається, що прототип Tevel може розпізнавати види фруктів за їх розміром, кольором і зрілістю, і відповідно налаштовуватися для збору конкретного врожаю.

Були розроблені різні моделі хапання для кожного виду фруктів і для інших специфічних завдань, таких як обрізання і проріджування листя в садах і теплицях. Зокрема пристрій хапання для яблук виглядає як людська рука. Інші механізовані методи збору врожаю, як правило, не підходять для таких трудомістких культур, як полуниця, яку можна легко розчавити.

Дрон розміром від 40 до 80 сантиметрів в залежності від моделі, працює від електричного двигуна, повністю автономний і має потребу тільки в операторі для проведення інспекції.

Tevel сподівається комерціалізувати свої перші безпілотники в 2020 році. Зазначається, що фірма вже привернула потенційних клієнтів в Ізраїлі, США та Китаї і націлена на великі фруктові компанії і виробників, а також на постачальників устаткування і підрядників зі збору врожаю.

 

Telegram Channel