Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вірменин Мхітарян не допоможе «Арсеналу» у фіналі Ліги Європи проти «Челсі», який пройде в Баку

Отакої!

Фото: REUTERS

Вірменин Мхітарян не допоможе «Арсеналу» у фіналі Ліги Європи проти «Челсі», який пройде в Баку

Між двома державами давній конфлікт через приналежність Нагірного Карабаху

Півзахисник "Арсеналу" Генріх Мхітарян не зможе допомогти своїй команді у фіналі Ліги Європи проти "Челсі", який відбудеться 29 травня в Баку.

"Арсенал" на своєму офіційному сайті виступив з офіційною заявою щодо Мхітаряна, інформує УНІАН.

Ми дуже розчаровані тим, що Генріх Мхітарян не поїде з командою на фінал Ліги Європи проти "Челсі".

"Ми дуже розчаровані тим, що Генріх Мхітарян не поїде з командою на фінал Ліги Європи проти "Челсі". Ми ретельно вивчили всі варіанти, щоб Мікі був частиною команди, але після обговорення цього з Мікі та його родиною ми прийшли до колективної угоди, що він не поїде з командою", - йдеться в заяві "Арсеналу".

У лондонському клубі також висловили своє розчарування тим, що важливий для команди гравець пропустить фінал єврокубка через такі обставини. "Арсенал" написав листа в УЄФА, висловивши стурбованість у зв'язку з цією ситуацією.

Мхітарян не полетить у Баку з міркувань безпеки. Азербайджан забороняє в'їзд в країну громадянам Вірменії через суперечку про територіальну приналежність Нагірного Карабаху.

Раніше екс-футболіст "Шахтаря" відвідував Нагірний Карабах, що Азербайджан вважає незаконним перетинанням кордону. Раніше в МЗС Азербайджану заявили, що Мхітарян зможе відвідати Баку, а Асоціація футбольних федерацій Азербайджану запевнила, що півзахисникові нічого не буде загрожувати.

Зазначимо, що з причини конфлікту двох країн Мхітарян у 2015 році пропустив виїзний матч дортмундської "Боруссії" проти азербайджанської "Габали", а в 2018 році - виїзний матч "Арсеналу" проти азербайджанського "Карабаху".

Telegram Channel