Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Агрофірму на Волині атакують рейдери

Ситуація залишається напруженою.

Всеукраїнська аграрна рада.

Агрофірму на Волині атакують рейдери

Підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ «Фелікс Агро», що поблизу Олики, ризикує втратити 200 гектарів землі

Агрофірма має 75 відсотків німецьких інвестицій і працює на Волині з 2006-го, повідомляє прес-служба Всеукраїнської аграрної ради. Ще торік рейдери зробили першу атаку на неї.

Загарбники прийшли і заявили, що земля, що їх цікавить, знаходиться у нашому користуванні незаконно, — розповідав керівник і співзасновник підприємства Павло Давидюк. — При цьому всі документи у нас оформлено правильно, згідно із законом.

 З проханням розібратись у ситуації німецькі засновники написали скаргу до посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, а українські надіслали скаргу в Адміністрацію Президента України.

Але тоді все завершилося лише розмовою. Цьогоріч рейдери з’явилися вже з прокурорським запитом і кримінальною справою. Вона була порушена 25 квітня за ст. 367 (службова недбалість) проти сільської ради смт Олика, в якої товариство «Фелікс Агро» орендує землю. Рейдери вимагають визнати незаконним договір оренди невитребуваних земель між сільрадою і господарством.

На запит Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури сільрада зобов’язана надати оригінал цих документів. За словами Павла Давидюка, тиск з боку прокуратури пояснюють тим, що рейдери є її колишніми працівниками. З проханням розібратись у ситуації німецькі засновники написали скаргу до посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, а українські надіслали скаргу в Адміністрацію Президента України. Мешканці Олики звернулися до прокуратури з проханням зупинити незаконні дії рейдерів.

 

Telegram Channel