Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ліс надихає місто на добрі справи

Презентація виставки «Лісові пленери Волині»

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

Ліс надихає місто на добрі справи

Учора, 24 травня, у виставково-читальній залі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбулося відкриття-презентація виставки «Лісові пленери Волині». На ній представлені картини, створені талановитими українськими художниками на всеукраїнських і міжнародних пленерах за підтримки Волинського ОУЛМГ

Ідейним натхненником цієї лісової творчої імпрези став голова обласної організації Українського фонду культури Геннадій Сарапін.

На презентацію завітали головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів ВОУЛМГ Олександр Боровицький, прес-секретар управління Сергій Цюриць, український композитор, заслужений діяч мистецтв України Мирослав Стефанишин та відомі волинські художники Леонід Хведчук і Сергій Максимчук, а ще представники гуманітарних відділів ОТГ області, зокрема й бібліотекарі.

 

 – За час, відколи Волинські лісівники співпрацюють з обласною організацією Українського фонду  культури, було проведено чимало лісоозерних пленерів, написано тисячі картин, – зазначив Сергій Цюриць. – Частина з них  – у цій залі, інші тішать око відвідувачів поважних мистецьких галерей в Україні і за кордоном.

Олександр Боровицький подякував митцям за їх талант та увагу до лісу.

З творчістю живописців ознайомилися представники гуманітарних відділів ОТГ області. Окрасою та доповненням заходу стали виступи учнів музичної школи № 1 м. Луцька імені Фридеріка Шопена.

– Ці картини вчать любові до Природи і це дуже добре, – наголосив лісівник-управлінець. – Ліс надихає місто на добрі справи.

Відомий український художник, уродженець Волині Сергій Максимчук розповів про свої роботи, зізнався, що виховувався у сім’ї лісівника, тому дуже любить писати картини на лісову тематику.

Про роботу лісівників, природу рідного краю говорив і заслужений художник України Леонід Хведчук. При цьому зазначив, що й сам він полюбляє пленери і часто брав у них участь, оскільки є можливість працювати безпосередньо у лісі, на природі. Ці картини користуються великою увагою  у шанувальників мистецтва.

На виставці представлено мистецькі полотна, на яких художники майстерно зобразили ліси та озера, волинські краєвиди в різні пори року.

З творчістю живописців ознайомилися представники гуманітарних відділів ОТГ області. Окрасою та доповненням заходу стали виступи учнів музичної школи № 1 м. Луцька імені Фридеріка Шопена.

За словами ініціатора виставки Геннадія Сарапіна, подібні заходи відбуваються задля популяризації волинського краю в Україні та світі.

 

 

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel