Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Європою знову править «Ліверпуль»! (Відео)

До фіналу Ліги чемпіонів в Мадриді Юрген Клопп програв 7 фіналів із 8-ми.

Tottenham Hotspur v Liverpool - UEFA Champions League Final

JPT, 2019 Getty Images.

Європою знову править «Ліверпуль»! (Відео)

Англійський клуб вшосте в історії виграв найпочесніший європейський клубний кубковий турнір

Ліга чемпіонів-2019. Фінал. «Тоттенгем Готспур» (Англія) – «Ліверпуль» (Англія) – 0:2 (0:1 – Салах, 2 хв., з пенальті; 0:2 – Орігі, 87).

Уже на 25-ій секунді матчу Садіо Мане влучив м’ячем у руку Мусси Сіссоко, який перебував у своєму штрафному майданчику. Словенський арбітр Дамір Скоміна одразу призначив пенальті. До точки підійшов Мохаммед Салах. Єгиптянин вдарив потужно, але по центру. На радість фанатів «червоних», Уго Льоріс гадав і опинився в куті воріт – 1:0 на користь «Ліверпуля».

Цікаво, що це другий найшвидший гол в історії Ліги чемпіонів. Рекорд належить Паоло Мальдіні, який в 2005 році відзначився у воротах… «Ліверпуля» через 50 секунд після початку матчу.

Рекорд належить Паоло Мальдіні, який в 2005 році відзначився у воротах… «Ліверпуля» через 50 секунд після початку матчу.

А от після такого  активного старту команди заспокоїлися. «Тоттенгем» більше володів м’ячем, але по-справжньому небезпечних моментів не створив.

Лише у другому таймі «шпори» сміливо стали йти вперед, щоб зрівняти рахунок, але, як кажуть: «Пішли в атаку – потрапили в полон». Забити вдалось «Ліверпулю». І знову джокером «червоних» стає Дівок Орігі. Бельгієць отримує м'яч на лінії штрафного майданчика після розіграшу кутового і відправляє його в дальній кут – 2:0!

У додатковий час гравці «Тоттенгема Готспура» кілька разів небезпечно пробивали по воротах, але так і не змогли переграти кіпера ліверпульців Алісона Бекера.

– Виграти Кубок чемпіонів куди приємніше, ніж пройтися у кількох дюймах від нього. Зараз я відчуваю величезне полегшення. Так, я дуже, дуже щасливий за гравців, за всіх уболівальників, але все ж найбільше, що я відчуваю – це полегшення, – зізнався на післяматчевій прес-конференції 51-річний наставник ліверпульців Юрген Клопп. На прес-конференцію німецький наставник прийшов із кухлем пива – і його можна зрозуміти: до фіналу Ліги чемпіонів-2019 в Мадриді Юрген Клопп програв 7 фіналів із 8-ми.

Це була шоста перемога «Ліверпуля» у фіналах Кубка (Ліги) чемпіонів і команда вийшла на 3-є місце за кількістю здобутих трофеїв найпочеснішого Кубка. Більше тільки – в італійського «Мілана» – 7 трофеїв і рекордсмена – мадридського «Реала» – 14.

Telegram Channel