Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Вражаючі підсумки «Арсеналу»

П'ять днів серед книг.

Читомо / Мистецький арсенал.

Вражаючі підсумки «Арсеналу»

IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який пройшов з 22 по 26 травня, відвідали майже 57 тисяч людей

Про це повідомляється на сайті Мистецького арсеналу, інформує портал Читомо.

В установі нагадали, що минулого року на фестивалі було 53 тисячі відвідувачів.

Зазначається, що протягом п’яти днів 150 українських видавництв представили понад тисячу новинок, ілюстратори, дизайнери та художники — виставкові проекти. У межах програми відбулася 491 подія, серед яких: зустрічі, дискусії, презентації, перформанси та концерти. Головним фокусом фестивалю стала тема «Сусідство: відкрите питання».

На цьогорічний фестиваль приїхали понад 90 іноземних гостей із 30 країн. Вперше на Книжковому Арсеналі країна-гість фестивалю — Канада — представила спеціальну програму.

 У межах програми відбулася 491 подія, серед яких: зустрічі, дискусії, презентації, перформанси та концерти.

Одними із найбільш відвідуваних подій стали: спеціальний проект «роздІловI. знаки взаємодії», зустріч з Доржем Бату (США) з нагоди виходу книжки «Франческа. Володарка офіцерського жетона», «Листи з неволі» — відомі українці читали листи заручників Кремля, розмова Оксани Забужко та Мартини Бунди «Між визволителями й окупантами», «Експрес-побачення» — наймасовіша в історії автограф-сесія, до якої долучилися 55 українських дитячих письменників і письменниць, презентація нового роману Ірени Карпи «Добрі новини з Аральського моря», вистава-променад «Спіймати Кайдаша», твори Франца Ксавера Моцарта у виконанні стипендіатів благодійного фонду Vere Music Fund, зустріч із автором книжки «Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи» Міком Вікінґом та мультимедійна інтерактивна вистава «Конструктор» для дітей.

Одним із найпопулярніших проектів фестивалю став «Ветеранський намет», організований Мистецьким арсеналом у співпраці з Міністерством у справах ветеранів України. Всі дні фестивалю учасники бойових дій та волонтери презентували власні книжки про теперішню російсько-українську війну.

Також вперше на виставці-ярмарку фестивалю були організовані два тематичні стенди: Науково-популярний простір — з книжками науково-популярного спрямування і спільні стенди фотокниг — від Kyiv photo book і UPHA. Також діяв спільний стенд музейних видань — Музейний простір.

Організатори фестивалю уже анонсували X Книжковий Арсенал, який відбудеться з 20 по 24 травня 2020 року.

Telegram Channel