Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Яким буде «Чорний ворон» (Відео)

Стрічку покажуть у кінотеатрах вже цього року.

Читомо.

Яким буде «Чорний ворон» (Відео)

У мережі з’явився перший тизер історичної драми «Чорний ворон» за мотивами роману Василя Шкляра

Відео виклали на Youtube-каналі Державного агентства України з питань кіно, інформує портал Читомо.

Фільм режисера Тараса Ткаченка розповідає історію Івана, на прізвисько Ворон, який став учасником повстанського руху проти радянської влади в Холодноярській республіці 1920-х років.

«Історія стрічки охоплює одну з найдраматичніших сторінок історії нашої країни, показує приклад нескореності та мужньої боротьби за волю та незалежність рідної землі. Це один із найбільш очікуваних у прокаті фільмів цього року, і я радий, що вже зовсім скоро картина дістанеться до широких екранів», —  зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

 Як відомо, в основу роману Василя Шкляра «Залишенець. Чорний Ворон» покладено історичні документи, зокрема, з розсекречених архівів КДБ.

Виробництвом фільму займається «ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1».

Як відомо, в основу роману Василя Шкляра «Залишенець. Чорний Ворон» покладено історичні документи, зокрема, з розсекречених архівів КДБ. Книжка стала бестселером і була позитивно оцінена критиками. Роман отримав кілька нагород. Василь Шкляр за нього був визнаний лауреатом Шевченківської премії 2011 року, та відмовився її отримати в знак протесту проти перебування на посаді українофобського міністра освіти Дмитра Табачника.

Telegram Channel