Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Папа Франциск закликав католиків і православних до єдності

Папа Франциск закликав християн різних конфесій допомагати одне одному.

Vatican Media

Папа Франциск закликав католиків і православних до єдності

Таку заяву глава Римсько-католицької церкви зробив під час візиту в Румунію

1 червня Папа Римський Франциск вирушив у монастир Шумулеу-Чук у центрі країни, де очолив месу, повідомляє LB.ua з посиланням на «Радіо Ватикану». У богослужінні взяли участь 100 тисяч паломників, включно з помісними ієрархами, а також румунським прем'єр-міністром Віорікою Денчіле і президентом Угорщини Яношем Адером.

Папа і Патріарх очолили в новому кафедральному соборі Румунської православної церкви молебень, під час якого спочатку католики, а потім православні прочитали молитву «Отче наш».

Франциск звернувся до православного і католицького населення країни із закликом до єдності. «Складні, сумні події минулого не забути і не відкинути, але вони також не можуть бути перешкодою або аргументом проти бажаного братнього співіснування», - сказав він.

Близько 7% населення Румунії - католики, більшість з них - етнічні угорці, зазначає RFI. Понад 86% населення країни вважають себе православними і зараховують себе до автокефальної Румунської православної церкви.

У перший день свого візиту глава Римсько-католицької церкви також зустрівся в Бухаресті з членами Постійного синоду Румунської православної церкви на чолі з Патріархом Даниїлом. Папа і Патріарх очолили в новому кафедральному соборі Румунської православної церкви молебень, під час якого спочатку католики, а потім православні прочитали молитву «Отче наш». Папа Франциск заявив, що православні і католики пов'язані «кровним братством».

Telegram Channel