Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
ГО «ЛІТЕКО» розпочала цикл театралізованих екскурсій англійською та українською мовами

Розпочали, звичайно ж, із всесвітньо відомого «Тунелю кохання», що в селищі Клевань Рівненського району.

ФОТО: ЧаРівне

ГО «ЛІТЕКО» розпочала цикл театралізованих екскурсій англійською та українською мовами

Місця проведення екскурсій - популярні туристичні атракції, об'єкти історико-культурної і природної спадщини Рівненщини. А розпочали, звичайно ж, із всесвітньо відомого «Тунелю кохання», що в селищі Клевань Рівненського району

«Нині побутує думка, що дітям і молоді не цікаві стандартні екскурсії. Тому ми вирішили вигадати щось оригінальне. Найперше ми хочемо зацікавити молодь до самого поняття «екскурсія». Ініціатива пішла від дітей членів нашої громадської організації. А ми вже складали сценарії українською та англійською мовами, - говорить голова громадської організації "ЛІТЕКО"  Людмила Стасюк, інформує ЧаРівне.

А ще відбулося знайомство з історичними "молодятами" Оксаною і Василем, які були замуровані у стінах замку.

Діти найперше відкрили для себе Клеванський замок. Їх зустріли дві ключниці, які оповідали цікаві історії. Юні туристи, зокрема, мали змогу зустрітися у замку з одним із його засновників - Юрієм Чарторийським. А ще відбулося знайомство з історичними "молодятами" Оксаною і Василем, які були замуровані у стінах замку. Тож школярі і волонтери мали змогу віртуально перенестись у минулі віки. 

Наступною локацією став «Тунель кохання», де відбулося знайомство з поляком-інженером, який створив проект колії, яка з’єднала селища Оржів і Клевань, що дало змогу йому часто бачитись з коханою з Клеваня. А оскільки колія була рівненька, вони ліхтарями посилали світлові любовні повідомлення одне одному.

Крім того, учасники екскурсії побачили поїзд, який і нині курсує вузькоколійкою «Тунелю кохання», що додало емоцій відвідувачам.

Наступну серію екскурсій у громадській організації "ЛІТЕКО"  планують вже на вересень, коли студенти та учні підуть на навчання.

Telegram Channel