Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Обрали кращі видання волинських авторів

Експертна ради з питань видавничої справи: за результатами рейтингової оцінки обрали переможців

Волинська ОДА

Обрали кращі видання волинських авторів

Засідання Експертної ради з питань видавничої справи при обласній державній адміністрації відбулося 18 червня 2019 року під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Дениса П’ятигорця

Зокрема, члени Експертної ради обговорили результати рейтингової оцінки видань волинських авторів, наданих на розгляд у 2019 році.

Переможцями стали книга Надії Гуменюк «Аркан для ластівки», збірник «Антологія літератури письменників Волині», збірник стрілецьких і повстанських віршів і пісень «Пісні волі» (Постій, 1949) та збірка Юлії Хвас «Вікна горища».

Так, розподілили кошти обласного бюджету у розмірі 250 тис. грн, які передбачені управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації на виконання розділу «Книговидання» Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у 2016-2020 роки.

Окрім цього, у порядку денному було питання про фінансову підтримку участі волинських видавців у Міжнародному книжковому «Форумі видавців у м. Львові», який має відбутися у вересні 2019 року та питання видання альманаху Волинської обласної організації Національної спілки письменників України «Світязь».

Розподілили кошти обласного бюджету у розмірі 250 тис. грн, які передбачені управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації на виконання розділу «Книговидання» Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у 2016-2020 роки.

Розглянувши питання стосовно видання книги Юхти М. Д. «Долю обрав сам», присвяченої памʼяті Дмитра Полікарповича Іващенка, члени Експертної ради прийняли рішення звернутись до обласної ради за виділенням додаткових коштів у сумі 120 тис. грн.

Джерело: Відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації
Telegram Channel