Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Небайдужі співвітчизники вшанують загиблих козаків

Організатори заходу запрошують рівнян, волинян, представників інших регіонів, усіх небайдужих співвітчизників відвідати традиційні заходи із вшанування загиблих козаків.

Небайдужі співвітчизники вшанують загиблих козаків

28-30 червня на Рівненщині відзначатимуть 368-му річницю битви під Берестечком

Традиційні заходи із вшанування загиблих козаків пройдуть на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району.

Як повідомили в оргкомітеті з підготовки і відзначення цієї пам`ятної дати, 28 червня у Свято-Георгіївському соборі відбудеться Богослужіння, яке розпочнеться о 9-й годині. А вже об 11.30 учасників запросять на ІХ Всеукраїнський фестиваль козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена».

Організатори заходу запрошують рівнян, волинян, представників інших регіонів, усіх небайдужих співвітчизників відвідати традиційні заходи із вшанування загиблих козаків, які пройдуть на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району, з п`ятниці по неділю, 28-30 червня.

Наступного дня, 29 червня з 9.00 триватиме Богослужіння у Свято-Георгіївському Соборі, що в селі Пляшева. Потому з 12-ї години відслужать панахиду в урочищі Монастирщина, що в селі Острів.

А вже з 20-ї години працюватиме вистава «Берестечко» . Її облаштують за історичним романом у віршах Ліни  Костенко в селі Пляшева.

Наступного дня, 30 червня відбудеться Вселенська панахида за спокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність держави. Початок о 9-й годині у Свято – Георгіївському храмі.

Після чого о 12.30  розпочнеться урочиста хода і покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви.

А о 13.00 присутніх запросять на літературно-мистецьку композицію «На поклін до Козацьких могили». Там звучатимуть українські патріотичні поетичні і музично-пісенні твори.

Упродовж 3-х днів на території заповідника триватиме козацьке таборування. Його учасники житимуть у палатках під відкритим небом і харчуватимуться кулішем, борщем та іншими козацькими стравами. 

Тож організатори заходу запрошують рівнян, волинян, представників інших регіонів, усіх небайдужих співвітчизників відвідати традиційні заходи із вшанування загиблих козаків, які пройдуть на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району, з п`ятниці по неділю, 28-30 червня.

Валентин Ставський

Telegram Channel