Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Костопільському та Дубенському районах об'єднуються сільські ради

Документи про об'єднання будуть подані в Рівненську ОДА для отримання висновку про їх відповідність Конституції та законам України.

Рівне вечірнє

У Костопільському та Дубенському районах об'єднуються сільські ради

Семидубська  та Гірницька  сільські ради Дубенського району днями ухвалили остаточні рішення про добровільне об’єднання територіальних громад. Третя сільрада – Соснівська – аналогічне рішення затвердила  ще 2 листопада торік

Як розповів радник з питань децентралізації Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп, процес формування Семидубської сільської об’єднаної територіальної громади завершено, передає «Рівне вечірнє».

«Раніше процес формування Семидубської ОТГ був заблокований через відмову Майданської сільради ухвалювати остаточне рішення. Після консультацій із експертами ЦРМС ці процеси вдалося повернути в правове поле. ОТГ було створено у меншому форматі, ніж передбачено перспективним планом», - пояснив п.Шелеп.

Сусіди так і не змогли домовитись між собою про приєднання до ОТГ. Тому користуючись принципом добровільності, три громади вирішили спробувати інший формат об’єднання.

Отримавши документи від сусідів, Семидубський сільський голова  подав клопотання до Рівненської ОДА про звернення до ЦВК щодо призначення перших місцевих виборів в ОТГ.

Також три територіальні громади Костопільського району розпочали процес об’єднання у Головинську ОТГ. Окрім Головинської сільради, до об’єднання увійдуть Злазненська та Звіздівська громади.

За словами Михайла Шелепа, за чинним перспективним планом ці громади мали б увійти до Деражненської ОТГ, яка була утворена ще у 2016 році.

«За цей час сусіди так і не змогли домовитись між собою про приєднання до ОТГ. Тому користуючись принципом добровільності, три громади вирішили спробувати інший формат об’єднання. Наприкінці травня розпорядженням Головинського сільського голови було утворено спільну робочу групу з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Протягом червня в селах відбувались громадські обговорення, а їх завершенням стали сесії трьох сільрад, які схвалили проекти рішень про об’єднання», - розповів п.Шелеп.

Telegram Channel