Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Прокурори вимагають взяти під варту організаторів незаконного реабілітаційного центру

Зараз кримінальне провадження перебуває на розгляді в суді.

Pixabay

Прокурори вимагають взяти під варту організаторів незаконного реабілітаційного центру

Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про функціонування незаконного реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних у Луцьку та селі Гаразджа Луцького району

Шістьом громадянам, причетним до функціонування центру, у тому числі організатору ОЗГ – 28-річному мешканцю Луцька повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, здійснюваному протягом тривалого часу, що супроводжувалось заподіянням потерпілим фізичних страждань, організованою групою (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 146 КК України). 

У приміщеннях центру правоохоронці виявили кілька десятків осіб, яких незаконно утримували під приводом надання реабілітації та лікування від наркотичної залежності, а також хронічного алкоголізму.

Як відомо волинянам, 19 червня 2019 року у ході санкціонованих обшуків у приміщеннях центру правоохоронці виявили кілька десятків осіб, яких незаконно утримували під приводом надання реабілітації та лікування від наркотичної залежності,а також хронічного алкоголізму.

Перебування у центрі було платним, при цьому пацієнти були позбавлені засобів зв’язку й особистих документів, зазнавали фізичних і моральних утисків та знаходилися під постійною охороною.

Прокурори наполягають на обранні усім шістьом підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, діяльність такого ж незаконного реабілітаційного центру було викрито на Волині в листопаді 2017 року.

Джерело: Прес-служба прокуратури Волинської області.
Telegram Channel