Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Місцеві партнерства зайнятості з’являться на Рівненщині

Меморандум про створення партнерств підписали представники Міжнародної організації праці, центрів зайнятості, мівсцевої влади, бізнесу і навчальних закладів.

rov.dcz.gov.ua

Місцеві партнерства зайнятості з’являться на Рівненщині

У Рівному підписано меморандум про створення місцевих партнерств зайнятості у Млинівській об’єднаній територіальній громаді і місті Сарни

Її ініціатором є Міжнародна організація праці, яка реалізує проект «Інклюзивний ринок праці для України». Крім Рівненщини у проекті бере участь також Херсонська область.

У підписанні меморандуму про створення місцевих партнерств зайнятості у Млинівській об’єднаній територіальній громаді і місті Сарни взяли участь голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, головний радник з технічних питань проекту Міжнародної організації праці Джемал Ходжіч, директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий, директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, представники місцевих ораганів влади, ОТГ, служби зайнятості, навчальних закладів, роботодавців Млинівського і Сарненського районів.

У Млинівській ОТГ передбачається створення постійно діючого бізнес-інкубатора з переробки молока на тверді сири і йогурти. Вартість обладнання, яке нададуть зарубіжні партнери і яке буде розміщене у Млинівському коледжі - 100 тисяч доларів США. 

Як зазначив радник з питань регіонального розвитку ЦРМС Тарас Микитин, у Млинівській ОТГ передбачається створення постійно діючого бізнес-інкубатора з переробки молока на тверді сири і йогурти. Вартість обладнання, яке нададуть зарубіжні партнери і яке буде розміщене у Млинівському коледжі - 100 тисяч доларів США.

На базі інкубатора будуть навчатися всі бажаючі відкрити власну сироварню. Крім цього, буде надано 25 грантів на суму 75 тисяч доларів США для безробітних, які проживають на території громади, для започаткування власного бізнесу.

У Сарнах акцент буде зроблено на підготовці спеціалістів з металообробки, які зараз потребує місцеве виробництво.

Меморандум про створення партнерств підписали представники Міжнародної організації праці, центрів зайнятості, Млинівської селищної і Сарненської міської рад, органів мівсцевої влади, бізнесу і навчальних закладів.

Валентин Ставський


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel