Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині вперше за 3 роки ріпак вразила хвороба

Востаннє вертицильозне в’янення фіксували аж у 2016 році.

agronews.ua

На Волині вперше за 3 роки ріпак вразила хвороба

Цього року на озимому ріпаку у Волинській області був помічений вертицельоз

Про це повідомив головний агроном «Волинь-Зерно-Продукт» Тарас Буйволюк під час четвертого дня АгроЕкспедиції Ріпак-2019, пише Агроньюз.

Через несприятливі погодні умови сільгосптехніка на Волині просто не могла здійснювати потрібні операції з обробітку посівів. Тож подекуди рослини озимого ріпаку були вражені типовими хворобами. Проте подальші заходи («коли обприскувач не тоне») зменшили ризики поширення хвороб та врятували посіви.

Головна проблема цієї хвороби, за словами місцевих агрономів, полягає в тому, що ні в Україні, ні в Європі немає діючих речовин, які б могли ефективно боротися з нею. 

Востаннє вертицильозне в’янення фіксували аж у 2016 році. Головна проблема цієї хвороби, за словами місцевих агрономів, полягає в тому, що ні в Україні, ні в Європі немає діючих речовин, які б могли ефективно боротися з нею.

Також аграрії Волинської області зазначають, що цього року на полях спостерігали багато польових мишей. Цьому сприяла відносно м’яка зима. Гризуни дещо пошкодили листову масу озимих, але це не призвело до значних втрат рослин.

Telegram Channel