Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Капелан 14 бригади проходить навчання на Яворівському полігоні

У вишколі також беруть участь представники дружніх США та Канади.

14 омб.

Капелан 14 бригади проходить навчання на Яворівському полігоні

Душпастир дислокованої у Володимир-Волинському 14 окремої механізованої бригади Ігор Бігун у складі багаточисленної групи військових капеланів з усієї України проходить польовий вишкіл на Яворівському полігоні

Про це йдеться у повідомленні прес-служби бригади у Фейсбуці.

 Багатоденні навчання, каже отець Ігор, наближені до бойових умов: тактична медицина, евакуація пораненого, заняття з мінної безпеки, елементи управління підрозділами, психологія, якій тут приділяється значна увага. Крім того, українські військові капелани в рамках навчань зустрілися з колегами з Канади та Сполучених Штатів Америки. 

Українські військові капелани в рамках навчань зустрілися з колегами з Канади та Сполучених Штатів Америки. 

- Зустріч була надзвичайно цікава, - розповідає Ігор Бігун. – Головне для колег з-за кордону, як і для нас, - душпастирська діяльність у військових частинах. – Величезне значення мають також базові знання та навики психолога. А крім того, кожен військовий капелан, а особливо ми зараз, будучи на фронті, мусимо бути готові до будь-якого розвитку подій. Знати, приміром, де твоє місце на марші, вміти надати першу невідкладну допомогу пораненому, бути корисним під час бойових дій. Тому, навчання, які проходимо, дуже важливі. З Божою допомогою і з вірою в серці неодмінно переможемо! Слава Україні! 

 
 

 

 

Telegram Channel