Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині обговорили проблеми донорства крові

Четверо наших краян мають звання Заслужених донорів.

keesler.af.mil

На Волині обговорили проблеми донорства крові

Цій темі було присвячене засідання круглого столу у Волинському обласному центрі громадського здоров’я, який відбувся учора. Також побачив світ інформаційний бюлетень «Врятуй життя - стань донором крові!»

На Волині проживає 3200 Почесних донорів. У період трансформації служби крові важливо, щоб рух цей набував поширення. Тому під час круглого столу винесли на обговорення актуальні питання донорства та безпеки компонентів крові.

Учасники круглого столу домовилися про створення єдиного національного реєстру донорів.

Участь у заході взяли працівники Волинського обласного центру громадського здоров’я , завідувач відділу обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Марія Гогоша, директор Волинського обласного центру служби крові Юрій Кременець, завідувачка відділення заготівлі крові та її компонентів Надія Воробей та ініціатор створення громадської соціальної ініціативи «Краплина Життя» Олександр Плісецький.

Учасники круглого столу підписали меморандум про співпрацю для реалізації спільних заходів та проектів, промоції донорства крові та її компонентів, створення єдиного національного реєстру донорів.

Telegram Channel