Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Камені-Каширському зростуть ціни на водопостачання

Централізоване водопостачання стане дорожчим для камінь-каширців на 30 відсотків.

24tv.ua

У Камені-Каширському зростуть ціни на водопостачання

Камінь-Каширське ВУЖКГ повідомляє жителів міста про причини та необхідності коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

В умовах постійного зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних та інших матеріальних ресурсів виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам для вироблення послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, інформує Камінь-Каширська міська рада.

Це негативно відобразилося на діяльності ВУЖКГ, стані систем централізованого водопостачання та водовідведення, якості надання послуг споживачам, функціонуванні галузі в цілому. Отже коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за електроенергію, оплати податків та забезпечення споживачів якісними послугами та питною водою.

Діючі на цей час тарифи на послуги Камінь-Каширського  ВУЖКГ  встановлені з 10.08.2016 року рішенням виконавчого комітету  Камінь-Каширської міської  ради від 25.07.2016 № 42 у наступному розмірі: на послуги водопостачання – 6,24  грн. за 1 м.куб. з ПДВ; на послуги водовідведення – 14,59  грн. за 1 м.куб. з ПДВ.Так, з часу встановлення діючого тарифу відбулося зростання основних складових тарифів, а саме: витрат на електроенергію у зв’язку із зростанням тарифів на електроенергію  на  45,24 %; витрат на оплату праці у зв’язку із зростання мінімальної заробітної плати на  - 61 %, витрат на податки та збори та ін.

Враховуючи вищенаведене, з метою приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня у зв’язку із зростанням тарифів на енергоносії, у зв’язку із зростання мінімальної заробітної плати тощо, Камінь-Каширське  здійснило розрахунки економічно обґрунтованих витрат на централізоване водопостачання та водовідведення та подає їх на перегляд: на централізоване водопостачання   – 9,05 грн за 1 куб. м (з ПДВ); на централізоване водовідведення    – 19.88 куб. м (з ПДВ). 

Таким чином, тарифи на послуги Камінь-Каширського ВУЖКГ зростуть: на централізоване водопостачання – для всіх споживачів на 31,05 відсотка, на централізоване водовідведення – для всіх споживачів  - 26,61 відсотка.

Telegram Channel