Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Камінь-Каширщині чорничний сезон у розпалі

У сезон заготівлі лісової продукції – чіткий контроль

Камінь-Каширська РДА

На Камінь-Каширщині чорничний сезон у розпалі

Загальновідомо, що заготівля дарів природи щороку значно поповнює бюджети територіальних громад. Про те, як цей процес відбувається у Камінь-Каширському районі та чи виконують заготівельники покладені на них податкові зобов’язання, говорили під час засідання постійно діючої комісії з організації державного контролю за заготівлею другорядних лісових матеріалів, здійсненням побічних лісових користувань та використанням корисних властивостей лісів. Роботу комісії курував голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук

За словами керівника виконавчої гілки влади в районі, необхідний чіткий контроль, аби представники бізнесу, котрі закуповують у краян стратегічно важливу для місцевих бюджетів чорницю, працювали прозоро, сплачуючи належні платежі.

Враховуючи, що нині «чорничний сезон» у розпалі, потрібно бути досить уважними до тих, хто на території громад здійснює заготівлю.

– Не секрет, що джерелом додаткових надходжень стають кошти від сезонної заготівлі. Враховуючи, що нині «чорничний сезон» у розпалі, потрібно бути досить уважними до тих, хто на території громад здійснює заготівлю. Бюджети наповнюватимуться, якщо буде протидія тіньовому експорту лісової продукції. Тож пропоную робочій групі, котра функціонує у районі, здійснити об’їзд заготівельних пунктів, – наголосив Валерій Савович.  

Насамкінець Валерій Дунайчук додав, що в питанні заготівлі природних рослинних ресурсів повинна бути конструктивна співпраця з органами місцевого самоврядування.

Джерело: Камінь-Каширська РДА
Telegram Channel