Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Кремлі відмовились розкривати деталі загибелі 14 моряків ВМФ РФ

У Кремлі заявили, що інформація, пов'язана із загибеллю 14 моряків-підводників, є «державною таємницею».

УНІАН

У Кремлі відмовились розкривати деталі загибелі 14 моряків ВМФ РФ

Пєсков наголосив, що в майбутньому секретні дані не планується розкривати

У Кремлі заявили, що інформація, пов'язана із загибеллю 14 моряків-підводників, є «державною таємницею». Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. Відповідаючи на запитання про деталі події, місце трагедії і тип підводного човна, Пєсков пояснив відсутність офіційної інформації її секретністю.

У Кремлі заявили, що інформація, пов'язана із загибеллю 14 моряків-підводників, є «державною таємницею».

«Головнокомандувач володіє всією інформацією. Але, природно, ця інформація не може мати абсолютно публічного обігу. Це належить до категорії абсолютно секретних даних, тому тут абсолютно нормально, що це не розкривається », - сказав він. Пєсков наголосив, що в майбутньому секретні дані не планується розкривати. На уточнення, чим саме займався підводний човен, Пєсков відповів, що це питання треба адресувати Міністерству оборони. Також до Міноборони прес-секретар президента РФ перенаправив запитання, чи будуть оприлюднені імена загиблих моряків. «Ви знаєте, що там були героїчні дії екіпажу з порятунку цього корабля.

Інформацію було надано вчасно», - заявив Пєсков, відповідаючи на запитання, чому військове відомство повідомило про трагедію наступного дня після того, що сталося. Він наголосив, що президенту РФ Володимиру Путіну як верховному головнокомандувачу було повідомлено негайно про аварію. За словами Пєскова, рішення про оголошення федеральної жалоби у зв'язку із загибеллю моряків-підводників у Баренцевому морі ще не приймалося. На запитання, чи зустрічатиметься Путін з родичами загиблих, Пєсков відповів: «Ви знаєте, що в Сєвєроморськ за дорученням президента відправився міністр оборони Шойгу».

Як повідомляв УНІАН, 2 липня в Міноборони РФ заявили, що "1 липня в російських територіальних водах на науково-дослідному глибоководному апараті, призначеному для вивчення придонного простору і дна Світового океану в інтересах військово-морського флоту Росії, в ході проведення біометричних вимірювань виникла пожежа. 14 моряків-підводників загинули внаслідок отруєння продуктами горіння".

Telegram Channel