Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Школярі з лісівниками об’єдналися за довкілля без пластику

Продукти розпаду пластмаси дуже небезпечні для людей і планети.

Волинь-нова

Школярі з лісівниками об’єдналися за довкілля без пластику

Учні Чарторийського шкільного лісництва взяли участь та підтримали еко-флешмоб «День без поліетилену»

Школярі розповіли про шкоду від пластику та закликали усіх хоча б на день відмовимося від пластикової пляшки, поліетиленових пакетів, одноразового пластикового посуду. 
На сьогоднішній день сучасна людина споживає в рази більше, ніж його предки. Щороку обсяги споживання зростають, а разом з ними зростає і кількість відходів. 

Ми усі хочемо жити у чистій країні, ,бачити чисті вулиці та дороги, відпочивати у незасмічених лісах, рекреаційних пунктах, які створені лісівниками для людей, для комфортного та приємного відпочинку

В даний час проблема забруднення є не просто труднощами, це вже екологічна катастрофа глобального характеру, яку необхідно терміново вирішувати. Частина країн вже зробили певні кроки після усвідомлення всієї небезпеки забруднення побутовими відходами, але в більшості, на жаль, ситуація не змінюється.Пластик розкладається протягом мільйонів років, в процесі виділяючи різного роду шкідливі речовини. Крім цього, в результаті згорання утворюється дим, який при потраплянні в організм людини або тварини, може привести до смертельно небезпечних захворювань і навіть смерті. Продукти розпаду пластмаси піднімаються в повітря і випадають згодом назад на поверхню Землі у вигляді кислотних дощів.

«Ми усі хочемо жити у чистій країні, бачити чисті вулиці та дороги, відпочивати у незасмічених лісах, рекреаційних пунктах, які створені лісівниками для людей, для комфортного та приємного відпочинку», - закликали діти.

Джерело: Поліське лісове господарство
Telegram Channel