Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Решта літа буде  з … зарплатою

Є кошти, щоб погасити 82% зарплати за травень

Укрінформ

Решта літа буде з … зарплатою

Проблема невчасного розрахунку з волинськими шахтарями в останні роки стала вже «притчею во язицех». Не став винятком і 2019-й. Після багатьох обіцянок «погасити» борг із зарплати кошти нарешті з’явилися на казначейських рахунках

Минулого тижня Кабінет міністрів виділи 320 млн гривень усім державним вугільним підприємствам України. І з них вчора державне підприємство «Волиньвугілля» отримало 14 млн гривень. Це дасть можливість «закрити» 82 відсотки заробленого за травень.

Вугільні підприємства чекають не «точкових», а кардинальних рішень, які б врешті визначили, куди їм рухатися далі, й на що розраховувати гірникам, котрі ще не виїхали за кордон.

Шахтарі схильні думати, що прийдешні вибори до парламенту «посприяли» тому, що урядовці прислухалися до гірників і вирішили їм скрасити літо. Бо, як показує приклад попередніх років, влітку кошти надходили, як правило, перед професійним святом шахтарів, яке відзначають в останню неділю серпня. Та по великому рахунку, вугільні підприємства чекають не «точкових», а кардинальних рішень, які б врешті визначили, куди їм рухатися далі, й на що розраховувати гірникам, котрі ще не виїхали за кордон.

Джерело: Алла Лісова


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel