Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волиняни і рівняни відстоювали гідну зарплату

Працівники жаліються на низький заробіток

Delo.ua

Волиняни і рівняни відстоювали гідну зарплату

Майже тисяча працівників газорозподільних компаній з Волинської, Рівненської, Львівської та інших областей під будівлею Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) взяла участь у  Всеукраїнському страйку

Вони вимагали встановити зарплати в їх галузі на рівні середньої по промисловості в Україні і прийняти економічно обґрунтований тариф для операторів газорозподільчої мережі.

Причиною Всеукраїнського страйку стала чергова не виконана обіцянка керівництва НКРЕКП про перегляд тарифів щодо розподілу природного газу.  Адже напередодні  під час зустрічі з профспілковими лідерами чиновники пообіцяли, що процедура перегляду тарифів буде розпочата до кінця червня ц.р.

З 2015 року зарплата працівників газорозподільних компаній залишається «замороженною».

Проте питання регулятором так і не було внесене до порядку денного, що призвело до того, що з 2015 року зарплата працівників газорозподільних компаній залишається «замороженною». Вона вдвічі нижча, ніж в інших секторах енергетики. Наприклад, середня зарплата працівників газорозподільних компаній -приблизно 6 тис. грн., в той час як середня по промисловості України вже досягла більше 10 тис. грн.  Через це майже тисяча працівників газорозподільчих компаній з різних регіонів  прибули до НКРЕКП на Всеукраїнський страйк, аби відстояти своє право на гідну зарплату. 

Джерело: Валентин Ставський


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel