Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В тюремній камері підпалили засудженого

Що не поділили чоловіки - встановлять слідчі

Цензор.НЕТ

В тюремній камері підпалили засудженого

Сталося це сьогодні вночі, у житловому приміщенні Північної виправної колонії № 90 на Херсонщині

У пенітенціарному закладі Херсона облили розчинником та живцем підпалили людину.  Засуджений лежав у своєму ліжку, і прокинувся від раптового пекучого болю. Розплющивши очі, він побачив, що тіло горить, а над ним стоїть інший зек із порожньою пляшкою. Як виявилося, нападник, судимий за розбій, дочекався, коли його жертва засне, потім підійшов до ліжка, вихлюпнув на нещасного розчинник та підпалив. У результаті 34-річний чоловік отримав опіки грудей та рук  другого ступеню — понад десяти відсотків тіла. На машині «швидкої допомоги» його доправили до опікового відділення обласної клінічної лікарні. 

Як виявилося, нападник, судимий за розбій, дочекався, коли його жертва засне, потім підійшов до ліжка, вихлюпнув на нещасного розчинник та підпалив.

На місці злочину працює слідчо-оперативна група Херсонського відділу Національної поліції. Те, що сталося, правоохоронці вважають замахом на вбивство, і кримінальне провадження порушили за відповідною статтею 115 КК України. Допитати вдалося обох учасників страшного інциденту. Нападник пояснив, що між ним та іншим засудженим була давня неприязнь, але обгорілий чоловік цю версію відкидає – каже, ніколи з ним не конфліктував.  

У Північній виправній колонії № 90 розповіли, що до жахливої події ані до винуватця підпалу живої людини (зараз його вже ізолювали від інших засуджених), ані до постраждалого претензій не мали. Вони бездоганно виконували доручену їм роботу, режим не порушували, і до числа «авторитетів» не входили. Що між ними відбулося насправді, належить з’ясувати слідству.  Правоохоронці будуть клопотатися, аби суд на час слідчих дій санкціонував арешт підозрюваного, повідомив автору цих рядків начальник Херсонського відділу Національної поліції Олександр Говорун.

Джерело: Сергій ЯНОВСЬКИЙ, «Новий день»
Telegram Channel