Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Американці допомагають Україні боротися із путінською пропагандою

Один із напрямків нової програми - створення більш диверсифікованої і демократичної партійної системи в державах-партнерах.

Pixabay

Американці допомагають Україні боротися із путінською пропагандою

Про це йдеться у концепції щодо протидії посилення впливу Кремля у світі (Framework for Countering Malign Kremlin Influence), представленої агентством США з міжнародного розвитку USAID

Одним з основних інструментів розширення впливу Кремля є платформи Russia Today і Sputnik International, а також соціальні ЗМІ, в яких тисячі оплачуваних Кремлем груп поширюють пропаганду для створення плутанини та недовіри до західних інститутів, пише УП із посиланням на DW.

За даними USAID, лиш на роботу Russia Today і Sputnik International Кремль витрачає майже $300 мільйонів щорічно.

Як заявив директор USAID Марк Грін, Вашингтон готовий надати фінансову допомогу країнам-партнерам США для зменшення їх економічної залежності від Росії.

$2,7 млн, інвестованих США в обладнання і засоби захисту від кібератак для проведення виборів в Україні, дозволили забезпечити вільне і справедливе голосування.Крім іншого, йшлося про поліпшення захисту регіональних енергетичних систем від хакерських атак.

Як приклади успішної співпраці між східноєвропейськими країнами та США Грін назвав Україну і Молдову. За його словами, $2,7 млн, інвестованих США в обладнання і засоби захисту від кібератак для проведення виборів в Україні, дозволили забезпечити вільне і справедливе голосування.

Як зазначив Грін, нинішня влада РФ є «авторитарним режимом, який агресивно шукає нову сферу впливу за кордоном».

За його словами, Кремль намагається поширити свій вплив на країни Європи і Євразії, вдається до важелів економічного тиску на сусідні країни, особливо в енергетичному секторі, користуючись історичної залежністю цих держав від російських нафти і газу.

Крім того, Росія культивує і фінансово підтримує прокремлівські політичні партії з метою домогтися обрання «антидемократичних кандидатів» або ж просто внести невизначеність у суспільну сферу.

Місія агентства полягає у допомозі урядам інших країн, громадянському суспільству та приватному сектору в державах-партнерах США на шляху до самодостатнього розвитку, і програма з протидії згубному впливу Кремля має стати важливим інструментом в зв'язку з цим, зазначив директор USAID.

Ще один напрямок нової програми - створення більш диверсифікованої і демократичної партійної системи в державах-партнерах.

Telegram Channel