Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Камінь-Каширщині обстежили пункти заготівлі лісових ресурсів і виявили правопорушення

У заготівельників, найчастіше, відсутні лісові квитки

rbc.ua

На Камінь-Каширщині обстежили пункти заготівлі лісових ресурсів і виявили правопорушення

Актуальному питанню була присвячена апаратна нарада, яку провів голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук

Із приводу вищезазначеного учасники наради заслухали начальника управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександра Нікітчука.

– Минулого тижня ми здійснили низку заходів у даному напрямку, зокрема проінспектували пункти заготівлі, організували тематичну нараду із сільськими головами. Тож органи місцевого самоврядування повинні бути зацікавлені у повноті надходжень за використання лісових ресурсів місцевого значення і дотриманні порядку у здійсненні цього виду діяльності. Адже кошти від рентної плати зараховуються до загального фонду їхніх бюджетів, – зауважив доповідач.

Натомість ті суб’єкти господарювання, які заявили про бажання здійснювати заготівлю, виписали лісові квитки на 63 тонни ягід чорниці. ­

Так, за результатами перевірок працівники лісової охорони склали 7 протоколів про адміністративні правопорушення за відсутність лісових квитків у заготівельників.

Зі слів Олександра Лук’яновича, дві мобільні групи здійснили обстеження пунктів заготівлі чорниці за напрямками Камінь-Каширський – Ратне – Бузаки – Острівок – Грудки та Камінь-Каширський – Брониця – Пнівне – Нові Червища – Тоболи. Так, за результатами перевірок працівники лісової охорони склали 7 протоколів про адміністративні правопорушення за відсутність лісових квитків у заготівельників.

Натомість ті суб’єкти господарювання, які заявили про бажання здійснювати заготівлю, виписали лісові квитки на 63 тонни ягід чорниці.

Telegram Channel