Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У червні волиняни сплатили рекордну суму податку на доходи фізичних осіб

Фіскали закликають до податкової культури

Житомир - 20 хвилин

У червні волиняни сплатили рекордну суму податку на доходи фізичних осіб

Червневий внесок волинян до бюджетів усіх рівнів з легальних доходів – 409 мільйонів гривень ПДФО

Загалом з початку року в області сплачено 2 мільярди 31 мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

«Це той позитив, який до власних здобутків може занести кожен, хто  працює легально. Варто сказати слова особливої подяки волинським роботодавцям, котрі поважають закон і шанують своїх працівників. Завдяки соціально відповідальним платникам податків кожна друга гривня у бюджетних надходженнях – це податок на доходи фізичних осіб», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Загалом з початку року в області сплачено 2 мільярди 31 мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб.

Як запевнила керівник волинських фіскалів, понад півтора мільярда гривень зі сплаченого волинянами  ПДФО протягом першого півріччя 2019 року надійшло до місцевих бюджетів, 517,7 мільйона гривень – до держбюджету.

«Як бачите, фінансування програм територіальних громад соціально-економічного спрямування безпосередньо залежить від податкової культури та дисципліни працедавців і активної громадянської позиції найманих працівників. А це означає, що лише легальне підприємництво з офіційними робочими місцями гарантує бюджетний успіх та розвиток територіальних громад. Просимо керівників органів місцевого самоврядування врахувати цей момент та обов’язково дбати про діяльність бізнесу у правовому полі», - підсумувала Світлана Савчук.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel