Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 За тиждень на кір захворіло 18 волинян

Кількість хворих в області зменшується.

Волинський обласний лабораторний центр

За тиждень на кір захворіло 18 волинян

З початку року, за даним закладів охорони здоров’я, захворіло 2025 волинян, що у 2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року, показник на 100 тис.населення – 195,5

В області епідемічна ситуація із захворюваності на кір стабільна. Щотижнево реєструється зменшення кількості хворих. Спорадичні випадки захворювань, без епідемічного поширення, реєструються на окремих адміністративних територіях області. Спалахів  не зареєстровано.

Загалом з початку року, за даним закладів охорони здоров’я, захворіло 2025 волинян, що у 2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року, показник на 100 тис.населення – 195,5.

У червні в області зареєстровано 144 хворих кором (показник на 100 тис. населення — 13,9). Близько 63% захворілих становлять діти. Найбільша кількість хворих у червні була зафіксована у Володимир-Волинському районі – 42 (показник на 100 тис.населення — 65,6),  місті Луцьку – 23 (показник на 100 тис.населення — 10,7), а також у Рожищенському — 18 (48,5) та Турійському – 8 (30,7) районах. Протягом місяця 98 хворих потребували госпіталізації,  з них 64% діти до 17 років.

Найбільше хворих зафіксовано в Камінь-Каширському районі (4 особи), Володимир-Волинському районі  та м. Луцьку (по 3 особи) в інших районах — поодинокі випадки.

Найбільш ураженою віковою групою серед дитячого населення стали діти від 0 до 1-го року – 185,7 випадків на 100 тис. населення даної вікової групи.

За останній тиждень захворюваність зменшилась на 30% в порівнянні з попереднім тижнем і становить 18 випадків проти 25.

Оперативні дані захворюваності кором у 2019 році (в абсолютних числах) по тижнях

Найбільше хворих зафіксовано в Камінь-Каширському районі (4 особи), Володимир-Волинському районі  та м. Луцьку (по 3 особи) в інших районах — поодинокі випадки. Понад 70% захворілих – діти.  Найураженішою групою серед них, на минулому тижні, стали неорганізовані діти від 0 до 6 років, котрі не мають щеплень проти кору. Вони становлять 54% від усіх постраждалих дітей.

Заклад громадського здоров’я ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжує здійснення епідеміологічного нагляду за кором з метою стабілізації захворюваності та поліпшення епідемічної ситуації.

Для надійного захисту від недуги усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. МОЗ України надає можливість безоплатно вакцинуватися і дітям, і дорослим: вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасовано. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний.

В Україні епідемічна ситуація щодо захворюваності кором залишається неблагопо­лучною. За оперативними даними Центру громадського здоров’я України, з початку року на кір захворіло близько 56 тис. людей, а від ускладнень кору померли 18. Протягом спалаху, з літа 2017 року, на кір захворіли більше 110 тис. українців, 39 з яких померли.

Джерело: Волинський обласний лабораторний центр
Telegram Channel