Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Любомлі відкрили виставку художників з Черкас

У мотивах художників одразу видно поліські мотиви.

Любомльський краєзнавчий музей/facebook

У Любомлі відкрили виставку художників з Черкас

У Любомльському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Волинські мотиви в роботах черкаських художників»

На виставці представлені роботи членів Національної спілки художників України, подружжя Недосєко - Неоніли Петрівни (уродженки смт. Шацьк) та Альберта Степановича, які нині проживають в Черкасах, інформує Любомльський краєзнавчий музей у "Фейсбук".

Відкривав і вів захід директор музею Юрій Фініковський. За тим про свій життєвий та творчий шлях розповіла співавторка виставки Неоніла Недосєко. Про перші кроки доньки у мистецтві ділився її батько, житель Любомля, Петро Баранський. Присутні відвідувачі заходи мали змогу задати художниці свої питання, а також ділились своїми враженнями.

Про свій життєвий та творчий шлях розповіла співавторка виставки Неоніла Недосєко. Про перші кроки доньки у мистецтві ділився її батько, житель Любомля, Петро Баранський.  

Зауважимо, що митці довгий час працювали на Волині: в селі Світязь Шацького району, Любомлі, Володимирі-Волинському, селі Зимне Володимир-Волинського району тощо. Тому велику частину робіт представляють саме види зазначених населених пунктів, місцеві пам'ятки архітектури.

Поруч з цим серія робіт присвячена визначним пам'яткам Львова, Канева. Виставка діятиме в музеї протягом одного місяця.

 

Telegram Channel