Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Аміак, сірководень і оцтова кислота -- цього надмір у смердючому повітрі дослідженої частини Луцька

На межі з полями фільтрації вміст шкідливих речовин у повітрі обласного центру Волині підвищений

nomitech

Аміак, сірководень і оцтова кислота -- цього надмір у смердючому повітрі дослідженої частини Луцька

Управління охорони міськради готує рекомендації про убезпечення

Результати проведеного лабораторного дослідження якості атмосферного повітря вулиць Луцька, звідки надходять скарги про сморід, показали перевищення в повітрі вмісту аміаку, сірководню й оцтової кислоти. Про це йшлося на засіданні тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті. Інформує сайт Луцької міськради.

Фельдшер-лаборант ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України” Тетяна Медведєва розповіла, що дослідження зроблені на вул. Львівська, 91, Станіславського, 52, Ковельська, 52, Дружби Народів, 13, та на дачній забудові садівничого товариства ”Світанок” на межі санітарно-захисної зони.

За їхніми результатами встановлено, що перевищення вмісту аміаку становить від 2,3 до 22,6 рази, сірководню від 2 до 10,5 разів, оцтової кислоти від 1,1 до 2,6 рази. Найбільші перевищення на межі санітарно-захисної зони полів фільтрації.

За даними Волинського обласного центру з гідрометеорології переважаючий напрям вітру протягом доби - південно-західний. Джерелом поширення смороду є поля фільтрації ПАТ “Гнідавський цукровий завод”, що розміщені на околиці міста за 100 м від міської житлової забудови.

За результатами встановлено, що перевищення вмісту аміаку становить від 2,3 до 22,6 рази, сірководню від 2 до 10,5 разів, оцтової кислоти від 1,1 до 2,6 рази. Найбільші перевищення на межі санітарно-захисної зони полів фільтрації.

Як підсумок засідання міської комісії, доручено управлінню охорони здоров’я міської ради підготувати рекомендації щодо запобіжних заходів для населення в умовах значного забруднення повітря аміаком, сірководнем, оцтовою кислотою.

Департамент муніципальної варти має забезпечити оперативний контроль (в тому числі, у вихідні дні) за можливими зливами стоків на поля фільтрації ПАТ “Гнідавський цукровий завод” та у міську каналізаційну мережу.

Telegram Channel