Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
За вирощене теля держава заплатить камінь-каширцям 2500 гривень

Кошти вже отримали 500 осіб

AgroNews.ua

За вирощене теля держава заплатить камінь-каширцям 2500 гривень

Дотація у такому розмірі виплатять господарям, які у своїх господарствах утримують до 13-місячного віку ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби. Посадовці у такий спосіб мають намір стимулювати фермерський рух та створити успішну модель господарювання в Україні

На Камінь-Каширщині підприємливих селян стає все більше , повідомляє районна газета «Полісся». Урядова програма започаткована в Україні минулоріч та діятиме до 2020-го року. Що ж пропонує Уряд? Перш за все — перетворити корову із статті затрат на джерело прибутку. Суттєвою допомогою, вважають фахівці галузі, тут стане виплата дотацій на молодняк.

Чи успішною на практиці виявилась така співпраця управлінців із селянами? Про це повідомив начальник відділу агропромислового розвитку та інвестицій Камінь-Каширської райдержадміністрації Іван Мартинюк.

За 550 телят, що налічують зареєстровані господарства Камінь-Каширського району, кошти за минулий рік отримали понад 500 осіб.

Отже, за інформацією керівника профільного відділу, виплата за телят відбувається у три етапи з наростаючим підсумком. За 550 телят, що налічують зареєстровані господарства Камінь-Каширського району, кошти за минулий рік отримали понад 500 осіб. Цього року, зазначив Іван Іванович, підприємливих селян стало більше, відтак на дотацію розраховують 570 осіб. Збір документів триває упродовж бюджетного року.

Крім того, власникам трьох та більше корів з районного та обласного бюджетів з розрахунку 50/50 виплатять кошти у розмірі 300 гривень за одну голову. Таких господарств у районі є лише 15. У підсумку на 53 корови уже виплачено майже 16 тисяч гривень. Як зазначає посадовець, кошти незначні, однак певною мірою заохочують селян. Тим часом не усі власники селянських господарств охоче підтримують урядову ініціативу. Адже на підготовку пакета необхідних документів знадобиться чимало часу. Відтак через паперову тяганину люди відмовляються подавати документи. Управлінцям часто доводиться просити фермерів, аби ті полишили господарські клопоти хоча б на день і знайшли час для оформлення відповідних даних. Таким чином, переконаний Іван Мартинюк, вдасться сформувати ефективного та соціально відповідального власника на селі.

Telegram Channel