Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Три волинянки вибороли срібло на ХХХ Універсіаді в Італії

Ті, що дуже швидко ходять

sport.voladm.gov.ua

Три волинянки вибороли срібло на ХХХ Універсіаді в Італії

Студентки луцького вишу у спортивній ходьбі на 20 км поступилися тільки австралійкам

Сьогодні Валентина Мирончук, Марія Філюк та Олена Собчук вибороли срібло в командному заліку у спортивній ходьбі на дистанції 20 км. Дівчата представляють СНУ ім. Лесі Українки, інформує zik.

Дівчата вирушили на старт 20-кілометрової дистанції сьогодні, о сьомій ранку за місцевим часом. І вже трішки більше, ніж за півтори години, стало відомо про третю медаль українських легкоатлетів у Неаполі.

Як повідомляє uaf.org.ua, в особистому заліку українки фінішували поза трійкою призерів, проте їхнього спільного результату вистачило для командного «срібла».

Олена Собчук подолала 20 км з шостим результатом – 1 година 38 хвилин 40 секунд. Марія Філюк була сьомою, поступившись їй лише вісьмома секундами. А Валентина Мирончук посіла дев’яте місце – 1:40.34.

Як повідомляє uaf.org.ua, в особистому заліку українки фінішували поза трійкою призерів, проте їхнього спільного результату вистачило для командного «срібла».

Переможницею в індивідуальному заліку стала австралійка Кейті Хейвард з часом 1:33.30. Австралійки були першими і в командному заліку.

Додамо, що це сьома нагорода українців на всесвітньому студентському мультиспортивному форумі в Неаполі. Тепер у «синьо-жовтій» скарбничці одна золота, три срібні та три бронзові медалі. 

Нагадаємо, що Валентину Мирончук та Олену Собчук тренують Яловик А.В і Яловик В.Т, тренери Марії Філюк  – Борисюк В. І. та Філюк С. С. 

На XXX Всесвітній літній Універсіаді в Неаполі (Італія) у п'ятницю, 12 липня, розіграють 24 комплекти нагород у восьми видах спорту.

У дев'ятий медальний день студентських Ігор-2019 визначаться переможці та призери у футболі, волейболі, тхеквондо, легкій атлетиці, вітрильному спорті, стрільбі з лука, тенісі та художній гімнастиці, повідомляє Укрінформ.

За вісім днів в Неаполі нагороди завоювали спортсмени 58 країн. В активі збірної України 1 золота, 2 срібні, 3 бронзові медалі і 21-е місце у загальнокомандному заліку серед 170 країн-учасниць.

До 14 липня на Всесвітній Універсіаді розіграють 250 комплектів нагород у 18 видах спорту.

Telegram Channel