Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Рівному вчергове провели свято вулиці Поштової (Фото)

«Перша» пара Рівненщини на міському ретро-святі

AlexKharvat

У Рівному вчергове провели свято вулиці Поштової (Фото)

Традиційне ретро-свято на Поштовій віднедавна щоліта відзначають до початку жнив і присвячують Святим Петру і Павлу

Його з нетерпінням чекають як рівняни, так і гості міста: заздалегідь готують ретро-вбрання, яке носили їх предки. І кожного разу появляється щось нове і свято стає неперевершеним. Старші, молодь і діти – всі демонструють свій креативний підхід до ретро-стилю,  влаштовують конкурси… І це ще далеко не все.

Цього разу, наприклад, на всіх, хто завітав на стару пішохідну Поштову, очікували маса виставок, концертні номери, конкурси, фотозони і просто зустрічі за філіжанкою смачної кави.

Цього дня Фейсбук-сторінки рівнян і гостей міста були заповнені яскравими враженнями.  

«Всі рівняни знають маленьку затишну центральну вуличку Поштову. А сьогодні вона, як машина часу, переносить нас на десятки років назад і в моді знову ретро. Нам це подобається, однозначно!» – так поетично написав на своїй Фейсбук-сторінці екс-голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.  До речі, він чи не єдиний з-поміж відомих публічних осіб подбав про ретро-стиль разом з дружиною. Зізнається, що готувалися весь ранок. Між іншим, Олексій Муляренко цього разу привніс до свята новинку: ініціював виставку і фотозону з ретро-автомобілями.

А господинею свята разом з дочкою Наталею стала Любов Мобіло, яка від народження мешкає на цій вулиці.  Її дім є живим музеєм для ретро-речей, ретро-інтер’єру. І рівняни та гості міста йдуть сюди, щоб подивитися на ці цікавинки, випити смачної кави і поділитися враженнями…

До речі, він чи не єдиний з-поміж відомих публічних осіб подбав про ретро-стиль разом з дружиною. Зізнається, що готувалися весь ранок.

Краєзнавчий підтекст свята забезпечують і щороку додають якихось цікавинок  співробітники Рівненського обласного краєзнавчого музею. Цього разу до них приєдналася і донька відомого художника Георгія Косміаді Надія.

Традиційне свято вулиці Поштової у стилі ретро тривало до з ранку до вечора. В його програмі були: виступи творчих рівнян, концерт любителів, майстер-класи, лотерея, конкурс "Мій капелюшок", танці в стилі ретро, ретро-кав'ярня з різноманітними смаколиками і сувеніри та інші цікаві заходи.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel