Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Шведи відзначили досвід волинських лісівників

Андреас Бернер зазначив, що приємно вражений якістю волинського посадматеріалу.

Волинське ОУЛМГ

Шведи відзначили досвід волинських лісівників

Нещодавно на Волині побували менеджер із продажу компанії ВСС Андреас Бернер (Швеція), бізнес-координатор компанії у країнах Східної Європи Евалдас Блажевічус (Литва) та представник компанії в Україні Роман Любека. Фахівці у галузі виробництва високоякісного посадкового лісового матеріалу розповіли волинським лісівникам про вирощування сіянців із закритою кореневою системою та ознайомилися із відповідним досвідом нашої області. Зустріч із головними лісничими державних лісогосподарських підприємств за участі першого заступника начальника управління Руслана Войцеховського відбулася на базі ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр»

Компанія ВСС для українських лісівників не нова. Їхній досвід та якість роботи у напрямку відтворення лісів уже оцінили у багатьох областях нашої держави. Колеги із Львівщини, заручившись фінансовою підтримкою з обласного бюджету, збудували сучасний лісорозсадницький комплекс оснащений автоматизованою лінією для заповнення та засівання касет, зрошувальним обладнанням та механізмами для пакування садивного матеріалу виробництва ВСС.

Від самого початку свого створення ВСС сформувала та об’єднала всесвітню мережу фахівців, які співпрацюють із консультантами від лісової галузі, організаціями, що спеціалізуються на отриманні якісного насіння, дослідними інститутами. Адже не секрет, що все починається  з насіння. Немалі напрацювання компанія має у розробці та виготовленні пластикових касет для вирощування посадматеріалу. Спеціалістами вивчено, розроблено та удосоконалено процес наповнення касет субстратом, що також відіграє особливу роль та впливає на якість вирощуваних сіянців. Завдяки цим та багатьом іншим чинникам компанії за роки роботи вдалося створити мережу, яка пропонує комплексне рішення «під ключ» для екологічних та комерційних лісовідновлювальних проектів. Про це все в рамках презентації  розповіли Андреас  Бернер та Роман Любека.

Компанія ВСС для українських лісівників не нова. Їхній досвід та якість роботи у напрямку відтворення лісів уже оцінили у багатьох областях нашої держави. Колеги із Львівщини, заручившись фінансовою підтримкою з обласного  бюджету, навіть збудували автоматизовану лінію за аналогом шведської.

На завершення візиту європейські гості ознайомилися із досвідом волинських лісівників. Зокрема побачили, як вирощуються сіянці сосни та дуба із закритою кореневою системою у ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр».

Від самого початку свого створення ВСС сформувала всесвітню мережу фахівців, які співпрацюють із консультантами від лісової галузі, організаціями, що спеціалізуються на отриманні якісного насіння, дослідними інститутами. Адже не секрет, що все починається  з насіння. Немалі напрацювання компанія має у виготовленні багатосекційних касет для вирощення посадматеріалу. Спеціалістами досконало  вивчено процес наповнення касет субстратами, що також відіграє особливу роль у загальному процесі. Завдяки цим та багатьом іншим чинникам компанії за роки роботи вдалося створити мережу, яка пропонує комплексне рішення «під ключ» для екологічних та комерційних лісовідновлювальних проектів.

Про це все в рамках презентації  розповіли Андреас  Бернер та Роман Любека.

На завершення візиту європейські гості ознайомилися із досвідом волинських лісівників. Зокрема побачили, як вирощуються сіянці сосни та дуба із закритою кореневою системою у ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр».

Головний спеціаліст відділу лісового господарства ВОУЛМГ Володимир Неводнічик та директор розсадника Тетяна Неводнічик показали закордонним гостям тепличне господарство і розповіли, що досвід вирощення сіянців із закритою кореневою системою також давно практикується на Волині. Тому обмін інформацією щодо покращення якості роботи у цьому напрямку є надзвичайно важливим.

Андреас  Бернер зазначив, що приємно вражений якістю волинського посадматеріалу. Тож подальші подібні зустрічі будуть однозначно корисними для обох сторін.

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel