Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині відзначили 65-у річницю створення  військового авіаційного полігону

Поклали квіти до пам’ятного знака Миколі Яворському.

Поворська громада

На Волині відзначили 65-у річницю створення військового авіаційного полігону

Військова частина А1547, штаб якої знаходиться у селі Поворськ відзначила 65-у річницю створення військового авіаційного полігону, що розташований на території трьох районів – Ковельського, Маневицького та Камінь-Каширського

Історія становлення військової частини сягає часів функціонування артилерійського полігону, котрий згодом отримав статус авіаційного полігону першої категорії з присвоєнням умовного найменування В/Ч А1547. Авіаційний полігон  призначений для забезпечення бойового застосування авіаційних засобів ураження  та тактичної  виучки екіпажів, підрозділів, частин та з’єднань авіації Збройних Сил України. За останні роки на полігоні проводилися масштабні навчання із застосуванням авіації та залученням  Сухопутних та Аеромобільних десантних військ.

 

 Урочисті заходи розпочалися з вшанування світлої пам’яті Миколи Яворського, який у березні 2017 року загинув у російсько-українській війні на Донбасі. На сьогоднішній день близько третини особового складу В/Ч А1547 мають бойовий досвід та продовжують брати участь в АТО/ООС у складі інших військових частин.

Командир ВЧ Олександр Балтян подякував військовослужбовцям за службу та за те, що стоять на сторожі миру рідної землі і всієї України.

Представники районної та місцевої влади відвідали могилу загиблого героя, потому, разом із військовими, поклали квіти до пам’ятного знака Миколі Яворському, який розміщений на території згаданої частини.

 

 Привітати особовий склад військової частини з річницею завітали заступник голови районної державної адміністрації Аркадій Степанюк, заступник голови районної ради Олександр Пасенковський, Поворський сільський голова Сергій Семенюк, військовий комісар Ковельського ОМВК Сергій Гладун.

Аркадій Михайлович подякував командуванню та особовому складу військової частини за високу фахову підготовку, вдосконалення матеріально-навчальної бази військових, а також активну участь у громадських заходах.

 

 Сергій Семенюк побажав військовослужбовцям міцного здоров’я, мужності та усіляких гараздів, миру в Україні та щасливого повернення військових, які на даний момент перебувають у зоні проведення ООС.

Командир ВЧ Олександр Балтян подякував військовослужбовцям за службу та за те, що стоять на сторожі миру рідної землі і всієї України.

 

Насамкінець, кращих військових було відзначено численними нагородами: грамотами районної державної адміністрації та районної ради, за сумлінне, високопрофесійне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави та з нагоди Дня військової частини було нагороджено Ткачука Сергія Миколайовича, начальника зв’язку і радіотехнічного забезпечення військової частини А1547, капітана Збройних Сил України, Забродського Сергія Володимировича, техніка радіолокаційної групи вузла зв’язку та радіотехнічного забезпечення військової частини А1547, старшого прапорщика Збройних Сил України; грамотою Поворської сільської ради  – старшого солдата Тетерука Сергія Станіславовича, водія-пожежного пожежної обслуги військової частини А1547 також були вручені нагороди та відзнаки  військової частини А1547.

 

 За сприяння повітряним силам ЗС України командир ВЧ Олександр Балтян нагородив сільського голову Поворської сільської ради Сергія Семенюка пам’ятним нагрудним знаком командувача Повітряних Сил збройних сил України.

Добірку привітань продовжили депутат Ковельської районної ради Анатолій Корнійчук тавійськовий комісар Ковельського ОМВК Сергій Гладун.

Джерело: Поворська громада
Telegram Channel