Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку сьогодні відкриють Центр надання допомоги новонародженим

Проект «Колиска надії» започаткували у 2006 році.

voladm.gov.ua

У Луцьку сьогодні відкриють Центр надання допомоги новонародженим

Це вже 35 центр «Колиски надії» в Україні, створений Фондом Віктора Пінчука

Ошатна будівля неподалік Волинської обласної дитячої лікарні давно привертає увагу лучан і гостей міста, адже спорудження перинатального центру затягнулося на роки. На сьогодні тут створено чудові умови для майбутніх матерів і їхніх діток, зосереджено найсучасніше діагностичне та лікувальне обладнання, є належний кадровий потенціал. Окрім бюджетних коштів, значну допомогу заклад отримав і від благодійників, зокрема від Фонду Віктора Пінчука.

Відтоді було відкрито 34 центри надання допомоги новонародженим на базі державних пологових будинків і дитячих лікарень у 24 регіонах.

За 13 років існування проекту «Колиски надії» в Україні Фонд інвестував у неї понад 112 120 301 гривень (13,7 млн. доларів США). Це – головна програма Фонду Віктора Пінчука в галузі охорони здоров’я. Розпочато її реалізацію у червні 2006 року. Відтоді було відкрито 34 центри надання допомоги новонародженим на базі державних пологових будинків і дитячих лікарень у 24 регіонах України, що були оснащені найсучаснішим медичним обладнанням для порятунку та виходжування малюків. За цей час за даними лікарів партнерських центрів було врятовано понад 49 тисяч дітей. Фонд провів 30 освітніх заходів, які охопили понад 1 470 українських лікарів та медичних сестер.

На відкриття центру «Колиски надії» в Луцьку запрошені керівник проекту Світлана Гавриленко, в.о. голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, виконавчий директор Фонду Віктора Пінчука Вікторія Чернявська, депутати обласної та міської рад, представники медичної спільноти та громадськості Волині.

Telegram Channel