Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У селах Камінь-Каширщини співали, смакували варениками і вшановували знаних людей

Свято села стало гарною нагодою представити свою майстерність

Газета «Полісся»

У селах Камінь-Каширщини співали, смакували варениками і вшановували знаних людей

Минулого тижня День села святкували у Пнівному, Сошичному, Грудках і Нових Червищах. Щасливі обличчя, сердечні вітання, заряджені позитивом та силою командного духу змагання, цікаві конкурси та розваги – ось чим вони запам’ятаються

Свято у Пнівному стало чарівною казкою юності. У цей день село наче розквітло і п’янило дитячими посмішками: на центральній площі, як ніколи, зібралася уся молодь. Діти залюбки стрибали на батутах, спускалися із гірок і пробували себе у грі на влучність. Веселі музичні ритми, жарти, щирий сміх – це було свято єдності і щастя.

Концертну програму присвятили милій батьківщині, мирному небу, теплу родинного кола, дитинству, і, найдорожчому, – материнству, адже всі стежки у рідному краї ведуть до Мами. Особливо трепетно прозвучала пісня про маму у виконанні Катерини Остапчук (на фото). Крізь струни бандури дівчина доторкнулася до струн душі цілого залу. Акапельним співом змусила затамувати подих і Руслана Фарина – тендітна, але сильна духом жінка, справжня мисткиня і, напевно, душа цього села. Загалом, Пнівне багате на солов’їні голоси, ба, навіть більше, – на співучі династії. Такими, до прикладу, є родини Дроздиків та Фарин. Приємно спостерігати, коли в унісон звучать покоління. Окрім цього, присутніх збадьорив дитячий духовий оркестр, а танець з парасольками нагадав, що усі ми родом – із ніжного чарівного дитинства.

 

 

«А хто нині у нашім селі? – Люди добрі і нам дорогі»

На свято у Сошичному зійшлося чи не все село. Розпочали дійство із запального концерту, який задав настрій дню. Оспівували рідний край, висловлювали слова вдячності найактивнішим жителям села, трударям і справжнім патріотам. Колектив «Молодички» допоміг поринути в прабатьківську минувшину, зачарувавши усіх автентичним виконанням народних пісень під супровід баяна. А грайливі частівки були неперевершеними.

Опісля офіційної частини дужі сміливці пробували свої сили у спортивних змаганнях. Попри складність поставлених завдань  ніхто не лишався осторонь. Найменші жителі села розважалися на батутах, надувних гірках, ласували солодкою ватою та іншими смаколиками. Особливо захопив дітей фейс-арт у виконанні Оксани Крючкової: задля малюнка на своєму тілі  зацікавлені малята вишиковувалися в черги. Свято села стало гарною нагодою представити майстерність місцевих господинь. На ярмарку було що скуштувати: хитромудрі деруни, соковиті вареники, калачі, млинці, вафлі, різноманітні тістечка та напої на всяк смак – усього не перелічити. День видався колоритним.

Розпочали дійство із запального концерту, який задав настрій дню. Оспівували рідний край, висловлювали слова вдячності найактивнішим жителям села, трударям і справжнім патріотам.

«У цю святкову днину вітаємо село і всю сільську родину»

Під таким гаслом у неділю промайнув день села у Нових Червищах. Не дивно, адже саме жителям села була присвячена ця зустріч, яка в дечому нагадувала голлівудський «Оскар»: нагородили найкращих. Так, найстарішою у селі є Єлизавета Булік («Мудрість села»), а наймолодший житель – Артур Куницький («Майбутнє села»). Валерій Шепшелей переміг у номінації «Супертатусь», Раїса Яцук отримала звання «Бюро добрих послуг», а Катерина Куприянчик – «Відданість справі». Натомість Володимир Цьопич відзначений номінацією «Кращий працівник сільського господарства в племсправі», Галина та Єва Куприянчики – «Невістка та свекруха зі стажем», Степан Біланчук та Оксана Хейлик – «Теща та зять із досвідом», Наталія Лосєва – «Гордість села», Наталія Семененко – «Талант села». Словом, Новим Червищам є ким пишатися. Це засвідчила також мистецька виставка, на якій були представлені картини Лілії Нестерук, малюнки Вікторії Давидюк, а також фотороботи Віталія Марчука та Володимира Філюка.

 

 Приємним доповненням став майстер-клас із розпису імбирного печива від місцевої майстрині Галини Лосєвої, а також ярмарок її неймовірно красивих та смачних солодощів.

Однак на цьому свято не закінчилося. Була традиційна юшка, вареники, футбол для дорослих і дітей – усе як належить. Наймолодші жителі Нових Червищ також висловили любов до рідного краю (на фото) і довели, що саме за такими активними та творчими дітками – майбутнє країни. Вони стали активними учасниками  спортивних змагань та естафет, і їм у цей день не було рівних. Старші теж не пасли задніх. Було на що подивитися і за кого повболівати.

Джерело: Іванна ШЕМЕТЮК
Telegram Channel