Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Агентство з питань запобігання корупції внесло приписи Ігорю Палиці через його заступників

Вимога НАЗК - обов’язкова до виконання.

УНН

Агентство з питань запобігання корупції внесло приписи Ігорю Палиці через його заступників

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи голові Волинської обласної ради Ігореві Палиці та голові Державної інспекції ядерного регулювання України Григорію Плачкову

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НАЗК. 

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що голова Волинської облради після отримання подання прокуратури Волинської області не вжив заходів щодо проведення службового розслідування та притягнення свого заступника Романа Карпюка до дисциплінарної відповідальності за вчинення ним правопорушення, пов’язаного з корупцією. Також, за даним НАЗК, встановлено, що обраний на посаду першого заступника голови Волинської облради VII скликання Олександр Пирожик не надав згоди на проведення спеціальної перевірки, у зв’язку з чим його повноваження повинні були бути достроково припинені.

В іншому випадку, під час планової перевірки Держатомрегулювання, як повідомили у НАЗК, встановлено порушення, що полягає у складенні довідок про результати спеціальної перевірки та призначення трьох осіб на посади без інформації від Мін’юсту (про результати спеціальної перевірки щодо наявності в особи корпоративних прав та поширення на особу заборони займати відповідну посаду). Окрім цього, як зазначається, встановлені порушення в частині здійснення контролю за поданням посадовцями декларацій та повідомлення Національного агентства про факти неподання декларацій.

Встановлено, що обраний на посаду першого заступника голови Волинської облради VII скликання Олександр Пирожик не надав згоди на проведення спеціальної перевірки, у зв’язку з чим його повноваження повинні були бути достроково припинені.

«Відповідно, Національне агентство вимагає усунути порушення вимог ЗУ "Про запобігання корупції", а також ініціювати проведення службових розслідувань з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог законодавства посадовими особами Волинської облради та Державної інспекції ядерного регулювання України. За результатами – вжити заходів у встановленому законом порядку», - повідомили у НАЗК.

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Джерело: УНН
Telegram Channel