Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
 130 кілометрів – гірськими стежками

З найвищої точки побачили красу і велич України

Центр туризму, спорту та екскурсій

130 кілометрів – гірськими стежками

Волинські школярі підкорили найвищі вершини Українських Карпат

 Юні туристи з сіл Раків Ліс Камінь-Каширського району, Холопичі Локачинського району та міста Луцька під керівництвом Сергія Карпіка – керівника туристських гуртків, вчителя ЗОШ І-ІІІ ст. с.Раків Ліс Камінь-Каширського району та Ольги Яцюк – методиста Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій здійснили спортивно-туристський похід І категорії складності в районі Українських Карпат. 

Такий похід – це справжня школа життя, де діти вчиться навичкам самообслуговуванню, облаштуванню побуту в польових умовах і при різній погоді, взаємодопомозі, а ще саме тут виховується сила волі, витривалість, мужність, наполегливість, патріотизм.

 

 За 9 днів юні туристи подолали більше 130 кілометрів гірськими стежками Мармароського масиву вздовж українсько-румунського кордону та Чорногірського хребта. Під час походу діти покорили найвищі вершини Українських Карпат, зокрема: г.Піп Іван Мармароський (1938 м), г.Піп Іван Чорногірський (2020 м), г.Говерлу (2061 м), побували на найбільш високогірних озерах України - Бребенескул (1801 м над рівнем моря) та Несамовите (1750 м над рівнем моря). Під час денних переходів діти долали від 15 до 27 кілометрів, проте навколишні краєвиди так захоплювали, що відволікали від думок про важкі рюкзаки.

 

     Мальовнича природа та примхи погоди, подолання труднощів та дружня атмосфера залишили незабутні враження у кожного. Такий похід – це справжня школа життя, де діти вчиться навичкам самообслуговуванню, облаштуванню побуту в польових умовах і при різній погоді, взаємодопомозі, а ще саме тут виховується сила волі, витривалість, мужність, наполегливість, патріотизм. Діти пізнають свій рідний край не з картинок, Інтернету чи телебачення, а на власні очі бачать красу і велич країни, в якій живуть.

 

 

Джерело: Ольга Яцюк
Telegram Channel