Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Ковелі розпочали реконструкцію водогону

Водогін з’єднує свердловини, розташовані в поймі річки Турії із станцією другого підйому, спорудами очистки та підготовки води по вулиці Геологів в місті Ковелі.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kovelrada.gov.ua

У Ковелі розпочали реконструкцію водогону

Загальна вартість реконструкції становить близько 20 мільйонів  гривень

До п’ятдесят другої річниці заснування Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства розпочали реалізовувати  грандіозний проєкт – реконструкцію водогону, який має стратегічне значення для забезпечення водою мешканців Ковеля, так як є основним у системі водопостачання, повідомляє Ковельська міська рада.

Цей водогін з’єднує свердловини, розташовані в поймі річки Турії із станцією другого підйому, спорудами очистки та підготовки води по вулиці Геологів в місті Ковелі. Матеріал труб водогону майже ровесник  водоканалу, повністю відамортизований, має значні корозійні ушкодження.

Роботи розпочато  з реконструкції першої частини водогону, починаючи від дальньої 11-ї свердловини. Протяжність труб, що підлягає заміні на першому етапі - 3067 метрів, загальна кошторисна вартість робіт та матеріалів -  4 мільйони 559 тисяч гривень. 

Загальна вартість реконструкції становить близько 20 мільйонів  гривень. Кошти на проєкт першої частини  виділено з місцевого бюджету за ініціативи УВКГ «Ковельводоканал» та сприяння міської влади. 

Роботи розпочато з реконструкції першої частини водогону, починаючи від дальньої 11-ї свердловини. Протяжність труб, що підлягає заміні на першому етапі - 3067 метрів, загальна кошторисна вартість робіт та матеріалів -  4 мільйони 559 тисяч гривень.

У найближчі роки планується виконати заміну решти труб водогону, вартістю  близько 15 мільйонів гривень. Цей проєкт дозволить зменшити понаднормативні втрати води, призведе до економії енергоресурсів, покращить якість питної води..

Telegram Channel