Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На батьківщині Степана Кривенького день виборів члени комісії розпочали піснею «Волинь моя»

Як ж краса!

Фото: Леся Влашинець

На батьківщині Степана Кривенького день виборів члени комісії розпочали піснею «Волинь моя»

Виборча дільниця знаходиться в приміщенні будинку культури, в якому більше тридцяти років працював Степан  Федорович

День 21 липня, в який українці голосували з надією на мир у рідній державі, з вірою в мудрість новообраних нардепів, у свій достаток, Вільхівка на Горохівщині розпочала ще й  із прегарної пісні - улюблениці багатьох країн і народів і гімну Волинського краю «Волинь моя».  Такою повагою вільхівчани традиційно вшанували її автора, свого односельчанина, Заслуженого працівника культури України, Почесного громадянина Волині і свого, на жаль, уже покійного односельчанина Степана Кривенького.

- Виборча дільниця знаходиться в приміщенні будинку культури, в якому більше тридцяти років працював Степан  Федорович. Знаємо мрії нашого Піснедара про щасливу Україну. Ними сяє кожна його пісня, отож у знаковий для України день не могли не згадати нашого Піснедара, - розповіла Євгенія Войтович - секретар дільничної виборчої комісії  й староста народного аматорського хору «Хлібодар», створеного в 1960—му році  Степаном Кривеньким у вільхівському закладі культури.

Казав, що з рідного села його не відпустила душа.

Отож, перш як розпочати ранкове засідання виборчої комісії, її голова Раїса Нестерук, заступник Людмила Собуцька, секретар Євгенія Войтович, члени комісії Надія Передон, Майя Юшак, Галина Самостян, Юрій Гальчун, Надія Зелюк, Галина Штунь, Галина Заєць, Юлія Гальчун, Надія Мельничук (на світлині з поліцейським Віктором Васюхником) заспівали, наче родина. 

…В житті відомого волинянина була ситуація, в яку він міг спокуситися на вигідну пропозицію жити на узбережжі Чорного моря. Казав, що з рідного села його не відпустила душа. Воістину, що не помилився тоді.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel