Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Санкт-Петербурзі вбили відому російську активістку Олену Григор'єву

Немає слів...

Фото: Альянс гетеросексуалів і ЛГБТ за рівноправність/Facebook

У Санкт-Петербурзі вбили відому російську активістку Олену Григор'єву

Вона, зокрема, захищала права ЛГБТ-спільноти

У Санкт-Петербурзі знайшли тіло вбитої громадянської та ЛГБТ-активістки Олени Григор'євої.

Про це повідомив правозахисник Динар Ідрисов і Альянс гетеросексуалів і ЛГБТ за рівноправність, в якому перебувала Григор'єва.

За інформацією видання Фонтанка з посиланням на представників поліції, на тілі активістки виявили мінімум вісім глибоких ножових поранень, повідомляє Новое время.

Останнім часом вона ставала жертвою насильства і їй часто погрожували вбивством.

"Останнім часом вона ставала жертвою насильства і їй часто погрожували вбивством. Олена та її адвокат зверталися в правоохоронні органи і за фактом насильства, і за фактом погроз, але помітної реакції поліцейських не було. Все в стилі "вбиватимуть - телефонуйте". Зателефонувати не встигла", - сказав Ідрісов.

Тіло Григор'євої також впізнали правозахисник Олександр Миронов і Олександр Хмельов, відкритий гей і священик Асоціації християнських євхаристійних громад.

Спочатку в поліції повідомили про головного підозрюваного - 40-річного жителя Башкирії, проте пізніше в Слідчому комітеті Фонтанці повідомили, що підозрюваних поки немає.

Григор'єву вбили вночі, у неділю, 21 липня, її тіло було знайдено в кущах поблизу її будинку. Григор'єва регулярно брала участь в акціях на захист прав ЛГБТ-людей, сестер Хачатурян, далекобійників і за вільні вибори.

Telegram Channel