Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Любешівщині людям завдають клопотів бобри

Ці тварини часто завдають шкоди поліщукам.

Pixabay

На Любешівщині людям завдають клопотів бобри

У райцентрі за підвісним мостом через річку Стохід на село Заріку розпочинається дамба, котру кілька років тому капітально відремонтували. Але нині вона серйозно пошкоджена

За останній тиждень-два на короткому відрізку – між першим та другим бетонними містками, як іти з боку Любешова, - виникло шість глибоких ям, котрі щодень ширшають. Це хазяйнують бобри. Донедавна дамба була нічиєю, лише під кінець червня її взяла на баланс селищна рада, повідомив начальник відділу інфраструктури та комунальної власності управління КБ та ЖКГ Ігор Комар-Стаховський.

Якщо люди організуються, то ми готові надати та підвезти до підвісного моста будівельні матеріали, адже до самої дамби техніка не під’їде.

Тож коштів на ремонт цього об'єкта на нинішній рік не передбачалося. Але, оглянувши з депутатом селищної ради, жителем Заріки, Валентином Стельмахом глибокі ями- нори, працівники селищної ради дійшли висновку, що треба негайно щось робити.

– Якщо люди організуються, то ми готові надати та підвезти до підвісного моста будівельні матеріали, адже до самої дамби техніка не під’їде. Тачками вручну треба доставити матеріали до самих ям, - пояснює  Ігор Комар-Стаховський.

До слова,  попередні рази дамбу власним коштом підрихтовували жителі Заріки, яких організовував на толоку їхній депутат Валентин Стельмах. Тож він сподівається, що люди знову відгукнуться, тим більше, що цього разу селищна рада готова допомогти матеріалами. Отож, спільними зусиллями планують протистояти активності бобрів, повідомляє Любешівська газета «Нове життя».

Telegram Channel