Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українські військові відпрацювали дії в умовах різкої зміни обстановки у зоні ООС

ЗСУ готуються до загострення на фронті

Штаб ООС

Українські військові відпрацювали дії в умовах різкої зміни обстановки у зоні ООС

На сході України масштабні триденні тренування органів військового управління з практичним залученням бойових бригад

Під час тренування керівництво й офіцери штабів насамперед відпрацьовували планування та прийняття рішень в умовах різкої зміни військової обстановки в Донбасі, інформує dt.ua з посиланням на прес-службу штабу ООС.

 

 Пілоти Су-25 нанесли умовний удар по противнику, забезпечивши безперешкодне розгортання у бойові порядки танкового підрозділу.

«Штаби усіх рівнів працювали на рухомих пунктах управління. Особовий склад підрозділів, залучених до навчання, практично виконував прийняті в процесі роботи штабів рішення», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за одним зі сценаріїв танкові підрозділи ОС, відведені від лінії зіткнення на сході України, відпрацьовували марш і переправу через водну перешкоду по паромній переправі. Тренувались українські танкісти на полігоні в Донецькій області.

 Навести переправу за лічені хвилини мали військовослужбовці підрозділів оперативного забезпечення, які впоралися із завданням втричі швидше й без порушення нормативних вимог. Аерозольним маскуванням переправи техніки займались бійці спеціалізованого підрозділу РХБ захисту.  

Тим часом пілоти вертольотів армійської авіації відпрацьовували дії під час польоту двійками у простих та складних метеоумовах і виконували вправу зі встановлення мінних загороджень. 

 

 А фронтові винищувачі МіГ-29 і штурмовики Су-25 Повітряних сил ЗСУ забезпечували прикриття понтонної переправи танкового підрозділу. Зокрема, пілоти Су-25 нанесли умовний удар по противнику, забезпечивши безперешкодне розгортання у бойові порядки танкового підрозділу.

Telegram Channel